- Det blir vanskelig

Mange millioner og kamper mot europeiske topplag ligger i potten når Rosenborg spiller om Champions League-plass mot Inter Bratislava.

Bli med i debatten om RBK og Champions League! ()

- Vi er i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen, og det blir vanskelig, sier Ole By Rise til NTB.

Trønderne har vært med i Champions League i seks år på rad. De er 180 minutter unna billett nummer sju. Det vil være en stor prestasjon om de klarer det. Samtidig vil det være en enorm skuffelse om det ikke blir Champions League-spill på Lerkendal-matta i høst.

Bare i 1999 var Rosenborg direkte kvalifisert til det gjeveste fotballselskapet i Europa. I fjor ble ungarske Dunaferr slått ut. I år er det altså Inter Bratislava som må slås.

- Jeg har aldri vært så spent foran ei kvalifisering som akkurat i år. Vi har vært ujevne. Og skremmende mange tror at kval-kampene er transportetapper, skriver RBK-trener Ola By Rise på sin hjemmeside.

RBKs CL-kvalik.:

1995:
Motstander: Besiktas (Tyrkia).
Hjemme/borte/sammenlagt: 3-0/1-3/4-3.
1996:
Panathinaikos (Hellas).
0-1/3-0 (eeo.)/3-1.
1997:
MTK Budapest (Ungarn).
0-0/3-1/3-1.
1998:
Brugge (Belgia).
2-0/2-4/4-4 (RBK videre på bortemål).
1999:
Rosenborg direkte til gruppespillet.
2000:
Dunaferr (Ungarn).
2-2/2-1/4-3.
2001:
Inter Bratislava (Slovakia).

By Rise og Bjørn Hansen har gjort analysejobben av motstanderen.

- Et RBK-lag i vanlig høstform har en god sjanse til å klare denne todelte oppgaven. Men vi bør helst ikke tape i Bratislava. 1-1 (stor fordel å score, da må de angripe på Lerkendal) eller bedre er godkjent. Vi kan leve med ettmålstap, men det er ingen drømmesituasjon mot kontringssterke slovaker, selv på Lerkendal, sier RBK-treneren.

Inter Bratislava vant «The Double» i fjor. På topp har de en afrikansk spiss ved navn Alias Lembakoali. Sammen med ham spiller Sasa Micovic, som er toppscorer i Slovakia med tre mål på fire kamper.

Tror du Rosenborg er gode nok til å ta seg videre. Si din mening her!

Dagbladet.no følger kampen direkte fra kl. 19.00.

NY CHAMPIONS LEAGUE-HØST?</B> To kamper avgjør om Rosenborg tar seg til Champions League for sjuende år på rad. Foto: SCANPIX