Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard møter Real Madrid

- Det blir veldig spesielt

Martin Ødegaard skal igjen forsøke å senke Real Madrid. I forkant av kampen får han ros fra Zinédine Zidane.

MØTER MADRID: Martin Ødegaard møter Real Madrid som motstander for andre gang. Foto: NTB Scanpix
MØTER MADRID: Martin Ødegaard møter Real Madrid som motstander for andre gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Martin Ødegaard møter i kveld sine lagkamerater i Real Madrid for andre gang som Real Sociedad-spiller.

Første gangen gikk det ikke veien for Ødegaard og hans lagkamerater da de tapte 3-1 for Real Madrid på Santiago Bernabéu i november.

Men i kveld er det en ny sjanse for basker-klubben, og denne gangen møtes lagene i Copa del Rey. Dette er Real Sociedads store mulighet til å ta et trofé ettersom de er langt unna toppen i La Liga og de er ikke en del av en klubbturneringene i Europa.

Det førte til at La Real hvilte spillere som Ødegaard og Mikel Oyarzabal mot Leganés i helga som var.

REAL SOCIEDAD: Martin Ødegaard gjør det igjen. Video: Strive Sport Vis mer

- Spesielt

Ødegaard skal på sin side tilbake til Real Madrid om halvannet år etter planen. Han innrømmer at det er spesielt å møte spillerne som kan bli hans framtidige lagkamerater.

- Det blir veldig spesielt for meg, men jeg ser på det som en stor kamp i likhet med mine lagkamerater, forklarer Ødegaard til spanske Mundo Deportivo.

Låneavtalen innebærer at han først og fremst er på utlån i én sesong, men den skal inneholde en klausul som forlenger låneavtalen til ett ekstra år - altså ut 2020/2021-sesongen.

Nordmannen briljerte for Real Sociedad i høst med flere målgivende pasninger og scoringer. Blant annet spilte han svært godt mot både Atlético Madrid og Barcelona, som regnes som Real Madrids argeste rivaler.

Den siste tida har det derimot stoppet opp noe for Ødegaard, og han har slitt med å levere like gode kamper som før nyttår. Nordmannen sier selv at han har slitt med en skade, men at ting er bedre nå.

Roses av Zidane

Zinédine Zidane, som i dag er manager i Real Madrid, var også manageren til Ødegaard da han spilte på Castilla, altså Madrids B-lag. Ødegaard forteller at han og Zidane har en god tone.

- Vi har et veldig godt forhold. Han trente meg i Castilla og deretter på førstelaget. Han kan veldig mye om fotball, sier 21-åringen.

Ødegaard snakker også noe om framtida si. Han sier at han stortrives med hverdagen han er i nå.

- Planen er å bli her (i Real Sociedad), som vi har snakket om. Jeg kunne ikke vært lykkeligere, sier han.

Zidane ble på sin side spurt om Ødegaard på sin pressekonferanse i forkant av kampen. Han var ganske ordknapp da han fikk spørsmål om sin leiesoldat.

- Jeg tenker ikke på ham nå. Det eneste jeg kan si, er at han er vår spiller, og vi fornøyde med det vi ser. I morgen er han vår motstander, og vil helt sikkert prøve å gjøre det bra. Men selvfølgelig liker jeg det jeg ser, sier Zidane ifølge Marca.

Det er klokka 19 i kveld at lagene skal spille om semifinaleplass i den spanske cupen.