- Det bør alltid kåres en vinner

Fifa-president Sepp Blatter vil fjerne uavgjortkamper.

- En mulighet er at uavgjort kamper avgjøres med straffesparkkonkurranse, sier presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Forslaget er ikke nytt i Norge. I 1987-sesongen ble uavgjorte kamper avgjort på straffespark. Ordningen ble ingen suksess og ble avsluttet etter den ene sesongen.

- Når du spiller kort eller et annet spill blir det alltid en vinner og taper. Vi bør ha mot til å innføre en endelig avgjørelse i fotball også. Straffesparkkonkurranse er en mulighet, men vi bør også se på andre alternativer, mener Blatter.

Forslaget kan ses som en ny måte å fri til amerikanerne, slik Blatter i sin tid gjorde med et utskjelt forslag om å spille fotball i fire omganger for å få plass til flere reklamepauser.

I to av amerikanernes tre favorittidretter, baseball og basketball, spilles det aldri uavgjort, og i den tredje - amerikansk fotball - blir det uavgjort bare en svært sjelden gang.

Hyppige uavgjortkamper og få sjanser for reklamepause er de to mest brukte forklaringene på at fotball aldri har fått et stort gjennombrudd i USA.

(NTB-Reuters)

INGENTING Å JUBLE FOR: Viking-trener Bjarne Berntsen og Brede Hangeland fikk med seg ett poeng etter 0-0 mot Rosenborg på Lerkendal søndag. Det vil Sepp Blatter ha en slutt på.