LEGENDE: Jamie Carragher forlater banen for sist gang som Liverpool-spiller. Nå vil han ha regelendring for sparking av managere. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
LEGENDE: Jamie Carragher forlater banen for sist gang som Liverpool-spiller. Nå vil han ha regelendring for sparking av managere. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

- Det bør blir forbudt å sparke managere underveis i sesongen

Overraskende forslag fra Jamie Carragher.

(Dagbladet): Siden Premier League-sesongen startet i august har åtte managere fått sparken.

Det tallet hadde vært null om Liverpool-legende Jamie Carragher fikk bestemme.

I et intervju med lokalavisa Liverpool Echo lanserer han nemlig følgende forslag:

- De burde endre reglene, sånn er når klubben har valgt hvilken manager som skal lede laget før starten av sesongen, er klubben nødt til å fullføre sesongen med den samme manageren. Det ser fullstendig kaotisk ut med klubber som har hatt to eller tre managere i løpet av en sesong, sier Carragher.

36-åringen har i tida etter fotballkarrieren vært ekspert på britiske Sky Sports sammen med Gary Neville. Carragher spilte over 700 kamper for sin eneste klubb, Liverpool, noe som kanskje forklarer hvorfor han oppfordrer til mer lojalitet.

- Når du har tatt en beslutning, bør du stå for den. Det bør bli slutt på alle utskiftingene ligaen, sier han.

Paulo Di Canio, Malky Mackay og Andre Villas-Boas er blant managerne som har fått sparken denne sesongen. Over halvparten av klubbene (12) har en sjef som har sittet i under et år.

Ser vi bort fra Arsene Wenger, som har ledet Arsenal siden 1996, er Newcastle-manager Alan Pardew den med mest fartstid i sin klubb. Han ble ansatt i slutten av 2010.

- Når en manager får en jobb, skal han ikke kunne få sparken før sesongen er ferdig, understreker Carragher.

Hva synes du om forslaget? Si din mening i kommentarfeltet.