Det bruser i edelt blod

Sizzling er stortalentet i V65.

ENDA ET STORTALENT. Sizzling og Vidar Hop skal ta seg av mye i årgangsløpene. Men først er det som banker i V65 på Jarlsberg. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
ENDA ET STORTALENT. Sizzling og Vidar Hop skal ta seg av mye i årgangsløpene. Men først er det som banker i V65 på Jarlsberg. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Trener Jan Kristian Waaler og kusk Vidar Hop er de råeste i landet med unghester hvert eneste år.

Og det skjer garantert mye denne sesongen også.

Duoen har et nytt supertalent i den tre-årige hoppa Sizzling i V65-5 på Jarlsberg onsdag. Waaler-hoppa har startet i kun to løp. Det har resultert i en første- og en andreplass, kun slått aven såpass god hest som Buvet.  

-    Sizzling travet et ordentlig godt løp sist til seier. Hun virker veldig fin i trening om dagen. Ut i fra det synes jeg hun bør kjempe om seieren igjen. Hun travet et bra hurtigarbeid nylig, og jeg er optimist.
 Sizzling travet 1.16,1 sist, og jeg tror hun kan forbedre seg ytterligere nå, sier trener Jan Kristian Waaler med base i Vestfold.

-    Jeg tror på seier til det motsatte er bevist, innrømmer suksesstreneren.

-    Sizzling travet et veldig bra løp sist. Hun har fått et hurtigarbeid etter det løpet. Da fungerte hun meget fint. Sjette spor er litt langt ute, men hun er god nok til å vinne om det klaffer litt på veien, sier kusk Vidar Hop.

Ingen tvil om at duen Waaler og Hop er godt forspent onsdag. I dagens første løp kjører vestfoldduoen til start med favoritten Bullchip.

-    Bullchip er på gang formmessig. Han er ennå ikke helt hundre, og det går nok en liten stund før han er der han skal. Men han kan gå ned mot 1.17, så får han vurderes ut i fra det. Han skal normalt kjempe om seieren, sier trener Jan Kristian Waaler om Angus Hall-sønnen.

- Bullchip trener fint og skal regnes helt i toppen, sier kusk Vidar Hop.

Blåser rundt konkurrentene

Taxdodger Joe har funnet formen for alvor. 8-åringen som trenes av Tor Olaf Halle, trakk et spor som ikke skal være synonymt med bankerspill i noe henseende. Og i alle fall ikke på en rask sommerbane over sprintdistanse. Men Taxdodger Joe har den sterkeste speeden av alle, og blåser rundt alle til slutt.

- Taxdodger Joe trener fint og virker veldig spenstig om dagen.

- Tolvtespor på sprint er ikke gull akkurat, men det er et helt greit spor for ham, sier trener Tor Olaf Halle som har en fryktelig vinnerform på stallhestene om dagen.

- Det er helt greit at han får et løp bakfra denne gangen. Det er et for ham perfekt spor — og jeg tuller ikke. Det er fint at han slipper å gå i tet. Han har en vanvittig speed, og jeg tror han blåser samtlige til slutt. Bare et uhell kan ta fra ham seieren, sier treneren fra Larvik.       

- Taxdodger Joe holder flott form. Det er sporet i mot, men i den formen han er nå, synes jeg han er en berettiget favoritt. Det må løse seg litt fra dette sporet over en sprint, men hesten er såpass bra at jeg tror på en god vinnersjanse.. Dette er min beste vinnersjanse denne onsdagen, sier kusk Eirik Høitomt.

Det er musikk i spillerører når rogalendingen er såpass bastant i forhåndsuttalelsene. Det er omtrent som å si at det er en klink vinner. Dagbladets tipseksperter ødsler derfor ikke med strekene på bongen i V75-finalen, og Taxdodger Joe blir vår andre banker for dagen.

- Hva med de andre stallhestene, Tor Olaf Halle?

Carmel (9.løp) fikk seg et spark i rompa og måtte stå over litt. Det er ei fin 3-års hoppe som skulle vært ute for fjorten dager siden. Hun er på full fart opp i form, men holder ikke toppform. Hun har ingen fordel av bakspor, da hun er rask fra start. Hun kan 1.18. Jeg kjenner ikke til motstanden, men jeg mener hun skal være trippelaktuell, sier trener Tor Olaf Halle.     

 Eirik Høitomts vurdering av sine oppsitt:

Moni Jet (V65-5) travet fint sist jeg kjørte på Leangen. Hun møter en som blir for god, men kan være trippelaktuell.
Carmel (8.løp) trenger rutine og er fersk ennå. En premie i første omgang.
Amazing News (V65-2) og Justasgoodasdad (1. løp) er premiekandidater.

Nytt stjerneskudd

Viktorian er et nytt stjerneskudd fra Øystein Tjomsland. Sørlands-championen kommer ut med lovende unghester fra sin stall på samlebånd. Viktorian er et klart førstevalg og en alternativ banker i V65-1.

Viktorian har travet to løp, og vunnet begge i overlegen stil. Tjomsland-traveren er i flott utvikling og legger trolig på til sin tredje strake seier onsdag.

-    Viktorian hadde krefter igjen sis, og vant enkelt på en god tid. Han er i fin utvikling. Jeg forventer at han skal kjempe om seieren tross skjerpet motstand.

Viktoran har mer å gå på, sier trener og kusk Øystein Tjomsland.

Norwegian Håleryd (1.løp) travet et prøveløp med eieren i sulkyen i april på tiden 1.22. Jeg har kjørt et rutineløp med henne hvor hun travet 1.20. Hun trener 1.20/ 2100 meter på en fin måte. Det er litt tidlig for henne, og hun er fersk og urutinert. Men hun er tålig travsikker. Jeg tror hun kan sikre seg en trippelplass.

Invisible Power (V65-2) travet et sterkt løp sist på Forus da han travet utvendig for leder og ble toer. Han er i stadig utvikling. Han er aktuell, og skal regnes som en liten outsider. Verdt en strek.

Zycloon Boko (9. løp) er veldig fersk ennå. Det er fin fart i henne, men hun er ennå urutinert. Hun har galoppert litt når hun traver inne i feltet. Et feilfritt løp er i første rekke målet. Hun har kapasitet til å kjempe et stykke fremme uten at jeg har kontroll på motstanden, avslutter Øystein Tjomsland.