Det bulgarske sjakk-mysteriet får uventet støtte etter de nye anklagene om juks

- Juksing er vår religion, og Ivanov er vår gud.

STØTTE: Borislav Ivanov ble tidligere i desember bortvist fra sin andre turnering på like mange måneder etter mistanker om juks. Nå får han uventet støtte på ulike sjakkforum for at han slipper unna med påfunnene sine. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: Blitz
STØTTE: Borislav Ivanov ble tidligere i desember bortvist fra sin andre turnering på like mange måneder etter mistanker om juks. Nå får han uventet støtte på ulike sjakkforum for at han slipper unna med påfunnene sine. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: Blitz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Borislav Ivanov ble kastet ut fra en sjakkturnering hjemme i Bulgaria i oktober, har hele sjakkverdenen forsøkt å finne ut hva som skjuler seg bak mysteriet døpt «sjakkens James Bond».

Spekulasjonene tiltok ytterligere da han igjen ble bortvist fra en turnering i Spania tidligere denne måneden etter mistanker om juks, men nå dukker det også opp støtte for den utskjelte 25-åringen.

- Jeg tilber Ivanov I en rekke forumposter på chess.com, blant annet under en tråd kalt «Juksing er vår religion, og Ivanov er vår gud», får bulgareren støtte. Ikke bare mener folk han er uskyldig. Han hylles for å slippe unna med sitt antatte juks.

- Fra nå av er det offisielt - jeg tilber Ivanov. Jeg skjønner ikke hvorfor han får så mye kritikk. Alle burde elske ham, han er en sann legende. Mannen som aldri ble tatt, skriver en bruker på forumet.

Mange har mistenkt at Ivanov har et apparat i den ene skoen som gir ham hint om hvilket trekk som er det beste. En annen forumbruker håper 25-åringen kommer over angsten for å ta av seg skoene og viser verden at han ikke har noen skjelett i skapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.