Rosenborgs sparking av Kåre Ingebrigtsen

Det dårligste RBK-resultatet siden før Nils Arne Eggen - Koteng og RBK-styret må gå!

Tre strake seriegull, to cupgull, to gruppespill i Europa og foreløpig videre i Champions League-kvalifiseringen 2018 er ikke godt nok på Lerkendal. Hvem skal ta over for Kåre Ingebrigtsen, Vårherre?

SPARKET TRENEREN: Ivar Koteng - Rosenborgs styreformann. Her sammen med midlertidig trener Rini Coolen og presseansvarlig Trond Alstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
SPARKET TRENEREN: Ivar Koteng - Rosenborgs styreformann. Her sammen med midlertidig trener Rini Coolen og presseansvarlig Trond Alstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET HAR VÆRT en snakkis under radaren at Rosenborgs styreformann, Ivar Koteng, har vært misfornøyd med Kåre Ingebrigtsen, og at noe kunne komme til å skje på Lerkendal. Sånn sett er ikke sparkingen av Ingebrigtsen et lyn fra klar himmel.

Men timingen, da, mann - dagen etter den første seieren i Europa 2018, for ikke å snakke om at avstanden fram til Brann og seriegull nummer fire på rappen ikke har vært mindre siden seriestart.

For ikke å snakke om alternativene.

Som ikke er der.

Etter sesongen og det som inntil i ettermiddag lå an til enda et seriegull, (kunne eventuelt) en evaluering lede til dette.

Det som har skjedd her, leder bare til kaos og usikkerhet.

KÅRE INGEBRIGTSEN VISSTE ikke noe, Erik Hoftun (assistenttrener), som går med i dragsuget, visste ingenting, og det gjorde ikke spillerne heller. Det er styrets avgjørelse, ifølge styreformannen sjøl, og alle som kjenner Rosenborg, vet hva det betyr.

Det er Ivar Kotengs avgjørelse.

Det er han som bestemmer.

IVAR KOTENG ER eiendomsmilliardær, en meget dyktig forretningsmann og en fotballeder som stort sett får det som han vil. Enten det er på Fotballtinget eller Rosenborgs styrerom: Når Koteng snakker, er det stille. Da han for et par år siden var mer opptatt av hvordan en lunsj til 4500 kroner så ut på grasrota - istedenfor å applaudere resultatet av lunsjen, økte NFF-inntekter på nærmere 50 millioner kroner - kalte jeg ham en brumlebasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer