Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborgs sparking av Kåre Ingebrigtsen

Det dårligste RBK-resultatet siden før Nils Arne Eggen - Koteng og RBK-styret må gå!

Tre strake seriegull, to cupgull, to gruppespill i Europa og foreløpig videre i Champions League-kvalifiseringen 2018 er ikke godt nok på Lerkendal. Hvem skal ta over for Kåre Ingebrigtsen, Vårherre?

SPARKET TRENEREN: Ivar Koteng - Rosenborgs styreformann. Her sammen med midlertidig trener Rini Coolen og presseansvarlig Trond Alstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
SPARKET TRENEREN: Ivar Koteng - Rosenborgs styreformann. Her sammen med midlertidig trener Rini Coolen og presseansvarlig Trond Alstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer

DET HAR VÆRT en snakkis under radaren at Rosenborgs styreformann, Ivar Koteng, har vært misfornøyd med Kåre Ingebrigtsen, og at noe kunne komme til å skje på Lerkendal. Sånn sett er ikke sparkingen av Ingebrigtsen et lyn fra klar himmel.

Men timingen, da, mann - dagen etter den første seieren i Europa 2018, for ikke å snakke om at avstanden fram til Brann og seriegull nummer fire på rappen ikke har vært mindre siden seriestart.

For ikke å snakke om alternativene.

Som ikke er der.

Etter sesongen og det som inntil i ettermiddag lå an til enda et seriegull, (kunne eventuelt) en evaluering lede til dette.

Det som har skjedd her, leder bare til kaos og usikkerhet.

KÅRE INGEBRIGTSEN VISSTE ikke noe, Erik Hoftun (assistenttrener), som går med i dragsuget, visste ingenting, og det gjorde ikke spillerne heller. Det er styrets avgjørelse, ifølge styreformannen sjøl, og alle som kjenner Rosenborg, vet hva det betyr.

Det er Ivar Kotengs avgjørelse.

Det er han som bestemmer.

IVAR KOTENG ER eiendomsmilliardær, en meget dyktig forretningsmann og en fotballeder som stort sett får det som han vil. Enten det er på Fotballtinget eller Rosenborgs styrerom: Når Koteng snakker, er det stille. Da han for et par år siden var mer opptatt av hvordan en lunsj til 4500 kroner så ut på grasrota - istedenfor å applaudere resultatet av lunsjen, økte NFF-inntekter på nærmere 50 millioner kroner - kalte jeg ham en brumlebasse.

Nå, derimot, er han langt forbi stadiet der han bare bruser med fjøra.

Å sparke Kåre Ingebrigtsen klokka 15.30 torsdag 19. juli 2018 er ikke bare den mest håpløse avgjørelsen han har tatt i sin tid på Lerkendal.

Er det noe tak i supporterne og klubbens grunnfjell og menighet, er det den siste.

IVAR KOTENG LEVER med en illusjon om at Rosenborg skal bli den klubben de en gang var. Du kan godt si at ambisjonen er grei, det er fint å sikte høyt. Men det er ikke veldig realistisk. For det har skjedd noe med fotballen på de 20 åra som er gått siden Rosenborg herjet i Europa, og det viktigste, og det som plager norsk fotballs internasjonale ambisjoner mest av alt, er at avstanden fram til de beste er mangedoblet.

Det er ikke bare å si at det å være den klart beste klubben i Norge ikke er godt nok.

Det er ikke bare å si at to europeiske gruppespill på tre år ikke er godt nok.

Og det er ikke bare å si at vi ønsker å ta Rosenborg til gamle høyder med 4-3-3 og underholdende fotball.

Alt sammen er nemlig like dumt.

OG ENDA VERRE, og det som må få Rosenborgs supportere til å riste av harme, det finnes ikke noe alternativ til Kåre Ingebrigtsen per dato. Det har ikke RBK-styret tenkt på. Ivar Koteng innrømmer at han har vært misfornøyd med Kåre Ingebrigtsen i et års tid, men alternative trenere har han ikke tenkt på.

Det finnes ingen liste.

Han har ingen.

OG ER IKKE det ille nok, her kommer en avskjedssøknad til fra Rosenborgs sterke mann: Ivar Koteng er ikke sikker på om dette er riktig. Det kan være galt, sier han. Han innrømmer at styret tar en risiko. Det eneste han vet, er at Rosenborg må tilbake til maks. Hvilket - på bakgrunn av alt det Kåre Ingebrigtsen har vunnet med Rosenborg - handler om Champions League.

Det er ikke nok å være best i Norge.

Rosenborg MÅ spille mot Real Madrid, Barcelona, Manchester United og Bayern München.

DET ER DERFOR kravet til den neste treneren på Lerkendal er umulig å tilfredsstille. Champions League eller sparken. Seriegull er bare inngangsbilletten til det forjettede land. Rosenborg må ha det, men treneren overlever ikke på det alene. Og så gjerne jeg skulle ønske Ivar Koteng og Rosenborg lykke til med ambisjonene, er det egentlig bare én ting å si.

Riktig god bedring.