Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt uenige om EM-deltakelsen til Tønseth:

- Det dukker opp nye argumenter hver dag

Å løpe EM, eller ikke løpe EM. Det er spørsmålet i langrennslandslaget nå.

VIL LØPE OGSÅ: Didrik Tønseth ble nummer fire på lørdagens 15 km i Ruka, og vil aller helst stå over verdenscupen neste helg til fordel for EM i terrengløp.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VIL LØPE OGSÅ: Didrik Tønseth ble nummer fire på lørdagens 15 km i Ruka, og vil aller helst stå over verdenscupen neste helg til fordel for EM i terrengløp. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

RUKA (Dagbladet): Det er i ferd med å bli en liten såpeopera, den lille feiden mellom Didrik Tønseth og landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Tønseth er som kjent kvalifisert og tatt ut til å løpe EM i terrengløp i Portugal neste helg, og har et intenst ønske om å få stille til start.

Landslagstrener Nossum mener det blir helt feil, og har en drøss argumenter mot deltakelsen, som reisebelastning, sykdomsfare og ikke minst at han må stå over tremila i verdenscupen på Lillehammer som går samtidig.

- Ser greit ut

Etter sesongåpninga og seieren på Beitostølen vurderte Tønseth å trosse treneren, og reise til Portugal uansett.

Det vurderer han fortsatt.

- Ja, jeg er gira på det. I dag er jeg nå tredje beste nordmann, og det skal holde til Tour de Ski, så sånn sett ser det greit ut med tanke på Portugal.

- Du ser ingen grunn til ikke å reise dit?

- Nei, jeg vil jo dit jeg. Hør med Nossum, sier Tønseth til Dagbladet.

Handler om lange løp

Landslagstrener Nossum er på sin side fortsatt like tydelig på at Tønseth ikke bør reise til EM i terrengløp neste helg. Selv etter Tønseths fjerdeplass på dagens femtenkilometer, og sånn sett en ganske sikker plass i troppen som går Tour de Ski, er landslagstreneren kritisk til EM-deltakelse.

- Som jeg har sagt tidligere, så har dette mindre med om han er kvalifisert til Tour de Ski eller ikke, det har mer med lenger fram i tid på lange distanser å gjøre, sier Nossum, og understreker at om han får bestemme, så går Tønseth tremila på Lillehammer i stedet for å løpe EM i terrengløp i Portugal neste helg.

- Jeg vet at han har veldig lyst til det, så skal vi ta en evaluering av det etter morgendagen, men per i dag har jeg lyst til at han skal gå på Lillehammer, sier han, og mener altså at Tønseth gambler med VM- og OL-plassen på de lange distansene om han velger EM foran verdenscupen på Lillehammer.

- Forklar hvorfor det er så viktig å gå lange distanser nå med tanke på mesterskap som er mer enn ett år unna?

- Det er nesten ingen lange distanser igjen før mesterskapene. Det er to stykker i tillegg til den på Lillehammer, sier Nossum.

Nye argumenter

Likevel ser landslagstreneren at EM i terrengløp kan være positivt, også for flere enn hovedpersonen Tønseth.

- Det er jo en større idrett enn den pusleidretten vi driver med her, og det er jækla moro og en fjær i hatten til hele laget at han faktisk er kvalifisert til å gjøre det. Så det er moro, sier Nossum.

Tønseth er derimot ikke helt overbevist om at han blir enig med treneren sin om hva han ender opp med.

- Det dukker opp nye argumenter hver dag. Det kommer nok et nytt et etterpå også, tenker jeg, sier Tønseth.

- Jeg tror vi kommer til å komme til en ganske god enighet, svarer Nossum.

- Det betyr at han løper?

- Jeg er usikker. Jeg er ganske ærlig på at jeg skal se morgendagen først, smiler landslagstreneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media