- Det dummeste og verste jeg noensinne har sett

Tilskuer midt i Tour de France-løypa.

BIKKJEN I BAKKEN: En mann hadde plassert seg i Tour de France-løypa. Foto: Eurosport.
BIKKJEN I BAKKEN: En mann hadde plassert seg i Tour de France-løypa. Foto: Eurosport. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Midt i en sving, drøye to kilometer før mål, hadde en mann kommet seg inn i løypa under den avsluttende etappen i Tour de France.

Mannen, som var kledd i en slags hvit kjortel med en hittil ukjent påskrift, hoppet inn like før feltet kom, og stod midt i veien, mens de gjenværende 160 rytterne i feltet syklet på begge siden av ham.

Edvald Boasson Hagen var én av rytterne som var nære ved å kjøre mannen ned.

 - Det var ingen som rakk å reagere. Det var bare flaks at vi kom forbi. Det var skummelt. Hvis vi hadde krasjet der, så hadde alle ligget nede. Heldigvis gikk det bra, sier Boasson Hagen til TV2.

Tidligere sykkelproff og nåværende sykkelekspert på NRK, Dag Erik Pedersen er krass i kritikk av mannen. 

 - Det dummeste og verste jeg noensinne har sett i TdF. Sak for det franske politiet, skriver Pedersen på Twitter i kveld.

TV-bildene viser at politiet først oppdager mannen sekundet før feltet dundrer forbi ham. De var i tillegg på feil side av veien.

Én av flere hendelser
Tilskuerne i Tour de France har fått mye kritikk. Med Sky og Chris Froome i spissen, har ryttere blitt spyttet på og slått, i tillegg til at én tilskuer angivelig skal ha kastet urin på Chris Froome.

Én av Sky-bilene fikk også hard medfart på vei opp Alpe d'Huez på lørdag.

Tidligere på søndag ble fransk politi også nødt til å skyte mot en bil, som prøvde å komme seg inn på løypa på Champs-Élysées. Hva som hendte med føreren, og om han har noe tilknytning til mannen som viste seg i løypa senere er ukjent.

FARE: Mannen, nede i venstre hjørne, utgjorde en stor risiko for rytterne. Foto: Eurosport.
FARE: Mannen, nede i venstre hjørne, utgjorde en stor risiko for rytterne. Foto: Eurosport. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer