Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det eneste de gjorde var å sparke ballen opp til han høye og spinkle fyren

Ferguson mener United spilte best fotball.

BANENS GIGANT: Marouane Fellaini var et mareritt for Manchester United gjennom hele kampen, og var selvsagt mannen bak kampens eneste scoring da han knuste Michael Carrick i lufta på en corner og stanget ballen forbi David de Gea. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
BANENS GIGANT: Marouane Fellaini var et mareritt for Manchester United gjennom hele kampen, og var selvsagt mannen bak kampens eneste scoring da han knuste Michael Carrick i lufta på en corner og stanget ballen forbi David de Gea. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Everton - Manchester United 1-0

(Dagbladet): Bare to ganger på 19 sesonger har et lag tapt åpningskampen, men likevel vunnet Premier League.

Trøsten for Manchester United etter gårsdagens 0-1-smell på Goodison Park får være at de er det eneste laget som har gjort akkurat det - og at det gjenstår 37 av 38 kamper.

Før kampen handlet det meste av praten om Robin van Persie og gjestenes fryktinngytende offensiv.

Etter kampen var det langt flere som snakket om råsterke Marouane Fellaini.

Ferguson roser stopperne
24-åringen med belgisk pass vant nesten alle dueller mot midtstopperne Michael Carrick og Nemanja Vidic, mistet så godt som aldri ballen og var en konstant trussel mot United-målet.

Til slutt fikk han sin velfortjente belønning. På en corner knuste han Carrick i lufta og stanget inn kampens eneste mål. For en gangs skyld var en annen av banens store spillere, David de Gea, sjanseløs.

Sir Alex Ferguson greide aldri å finne noe mottrekk mot Fellaini. Det innrømmet han etter kampen, samtidig som han sendte et halvveis stikk til Evertons måte å spille på.

FORNØYD MED PRESTASJONEN: Ferguson mener United spilte godt nok til å vinne. Foto:  EPA/PETER POWELL
FORNØYD MED PRESTASJONEN: Ferguson mener United spilte godt nok til å vinne. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

- Han er en håndfull: Han er en stor, høy og spinkel fyr, og de måket bare ballen fram til ham. Det er det eneste de gjorde. De jobbet med det som utgangspunkt hele veien, og de fikk et mål ut av det, så det var greit nok. Vi har et problem på midtstopperplass, men vi greide oss ganske bra der. Det var ikke noe i veien med prestasjonen der. Men det var vanskelig å håndtere ham (Fellaini) når de lempet ballen opp mot ham, sier United-manageren ifølge nyhetsbyrået PA.

van Persie fikk 25 minutter
Gjestene startet kampen med nyervervelen Shinji Kagawa i en offensiv midtbanerolle bak Wayne Rooney, med Danny Welbeck ute til venstre og Nani ute til høyre.

Kagawa var den som virket klart friskest av dem, med sin utsøkte nærteknikk og blikk for spillet. Han var hjernen bak de fleste av de få sjansene United skapte.

Robin van Persie kom inn med drøye 20 minutter igjen å spille, men kom ikke til en avslutning. Nederlenderen markerte seg mest med en smart pasning Kagawa var nær ved å styre i mål.

Ferguson er misfornøyd med at van Persie ikke ble brukt i større grad, men sier seg fornøyd med lagets prestasjon sett under ett.

- Vi var det beste fotballaget, de hadde åtte skudd på mål og de Gea spilte veldig bra. Men vi hadde ballen mest (70-30) og skapte noen gode åpninger vi ikke greide å utnytte. Det var den eneste forskjellen. Vi spilte god fotball, kombinerte fint og ville vunnet en slik kamp på en annen kveld.

Synes ikke Everton ble tatt på alvor
Everton-manager David Moyes er viden kjent for å få mye ut av små ressurser. I går startet han for eksempel med Darron Gibson og Phil Neville - vrakgods fra United - på sentral midtbane.

En utrolig innsatsvilje, stram defensiv disiplin og ikke minst gode ferdigheter hos spillere som Fellaini sørget likevel for at Everton var fullt på høyden, og selv om United kunne utliknet, var det ikke ufortjent at vertene satt igjen med alle tre poengene.

For en gangs skyld fikk de også en god start på sesongen. Skjønt, David Moyes nekter foreløpig å være med på at de har fått en god start.

KLARTE IKKE Å REDDE UNITED: Robin van Persie ble aldri spilt i avslutningsposisjon av sine lagkamerater, men var nær å servere Kagawa en målgivende pasning. Foto: REUTERS/Phil Noble
KLARTE IKKE Å REDDE UNITED: Robin van Persie ble aldri spilt i avslutningsposisjon av sine lagkamerater, men var nær å servere Kagawa en målgivende pasning. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Vi har ikke innledet sesongene bra, og selv ikke resultatet i kveld betyr at vi har åpnet sesongen bra. Etter ti kamper kan du bedømme hva slags sesongstart du har fått. Jeg har forsøkt absolutt alt for at vi skal komme godt i gang, så vi har forsøkt å gjøre noe annerledes i år, sier Moyes.

Han vet at Everton er vanskelige å slå på Goodison Park, men føler laget hans ikke ble tatt helt på alvor før kampen.

- Det var ikke mange som snakket om Everton før kampen, det handlet bare om Manchester United og hva de var i stand til. Jeg synes dere i media hadde feil innfallsvinkel, for Everton er vonde å slå her hjemme og vi startet kampen med tilnærmet de samme spillerne som avsluttet forrige sesong. De fleste hadde nesten avskrevet oss før kampen, og det synes jeg var litt rart, sier han.

LYSPUNKTET FOR UNITED: Shinji Kagawa traff med over 90 prosent av pasningene og sto bak de fleste sjansene gjestene skapte. Foto:  REUTERS/Phil Noble
LYSPUNKTET FOR UNITED: Shinji Kagawa traff med over 90 prosent av pasningene og sto bak de fleste sjansene gjestene skapte. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media