Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United-Chelsea 1-3

Det eneste man kan si er bånn!

Ole Gunnar Solskjær har for vane å ha forsvar av David de Gea på hentetast. Han kan ikke forsvare tabbene på Wembley.

TO FEIL, TO BAKLENGSMÅL: Manchester Uniteds David de Gea, av Ole Gunnar Solskjær omtalt som verdens beste keeper, sviktet grovt på Wembley. Han kostet United to scoringer. Det er kke sikkert det hadde forandret noe som helst, Chelsea var klart best. Men keepertabber er fortsatt kepertabber. Foto: Andy Rain AP/NTBScanpix
TO FEIL, TO BAKLENGSMÅL: Manchester Uniteds David de Gea, av Ole Gunnar Solskjær omtalt som verdens beste keeper, sviktet grovt på Wembley. Han kostet United to scoringer. Det er kke sikkert det hadde forandret noe som helst, Chelsea var klart best. Men keepertabber er fortsatt kepertabber. Foto: Andy Rain AP/NTBScanpix Vis mer
  • Manchester United-Chelsea 1–3 (0–1)

OLE GUNNAR SOLSKJÆR trekker gjerne på smilebåndet og ler litt oppgitt når keeperkritikken kommer hans vei på pressekonferanser, sier at keepertabber er sånt som skjer i fotball, og at David de Gea fortsatt er verdens beste målvakt.

Jeg har ingen bakgrunn for å hevde at Manchester Uniteds manager ikke er overbevist om at det han sier er sant, og skal derfor ikke mene at han holder verden for narr eller farer med bløff.

Men en ting er sikkert etter FA-cup exiten på Wembley.

Ole Gunnar Solskjær trekker ikke på smilebåndet av Chelseas to første scoringer.

DET ER MANGE måter å tape viktige fotballkamper på. Den greieste er når du er sjanseløs og ikke i nærheten. Da er det bare og bukke og gratulere det beste laget. Har man ikke muligheter så har man ikke muligheter. Men gir man det bort, selv om motstanderen som får det er det beste laget over 90 minutter, er det langt verre å fordøye.

Når folk du gjerne kaller verdens beste innenfor sitt område ser direkte klønete ut – ikke bare en gang, men to – må en tapt semifinale føles ekstremt bortkastet.

SPESIELT DER UNITED og Ole Gunnar Solskjær er nå, desperate etter å vinne noe som kan definere de siste månedenes framganger. FA-cupen og finalen 1. august var en slik mulighet. 19 kamper uten tap skulle bli 20 og finale mot Arsenal. Men den muligheten kastet David de Gea ut av vinduet selv om det hører med til historien at ekstremt dårlig forsvarsspill (0-1), og en tversoverpasning fra Brendan Williams på egen halvdel (0-2), ga Chelsea muligheten til å henge David de Gea ut til tørk.

Uten at det hjelper spanjolen.

Så lenge det sto 0–0 var Manchester United inne i kampen.

To mål ned var veien tilbake til Wembley i nabolaget til uoppnåelig.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR bommet med flere av de vanskelige valgene han måtte ta inn mot denne semifinalen. Midtstopper Victor Lindelöf bommet grovt i markeringen mot Chelseas Olivier Giroud ti minutter på overtid i første omgang. Resultatet av det ble at United-keeper David de Gea bommet på en ball han redder ni av ti ganger.

Kall det gjerne begynnelsen til slutten.

Da United skulle ta det igjen etter pause var det første som skjedde en enda større keepertabbe.

Da var det i realiteten over.

DET VAR MYE snakk om hviledager før denne kampen. Spesielt de to Chelsea hadde mer enn Manchester United. Mens Chelsea spilte mot Norwich tirsdag, var Crystal Palace motstanderen til United torsdag. Det ga Chelsea 48 timer mer tid å restituere seg på. At det betyr noe er hevet over tvil, og enda mer slik kampprogrammet er nå.

At det var avgjørende for hvem som møter Arsenal i finalen, selv om Manchester United var energiløse og knapt til å kjenne igjen, tror jeg ingenting på.

1–3 FOR CHELSEA er et nederlag som svir for Ole Gunnar Solskjær. Han var en kamp unna muligheten til å vinne trofeet som reddet Sir Alex Ferguson tilbake i 1990. Han var en kamp unna å skaffe Manchester United det Manchester United handler om, et trofé til.

I en semifinale på Wembley er det ingen som snakker om topp fire i Premier League.

Da er det bare finalen som gjelder.

ONSDAG KVELD KOMMER West Ham til Old Trafford i sesongens nest siste ligakamp. Etter Tottenhams 3–0 over Leicester er det plutselig fordel Manchester United. Men laget må reise seg i kjølvannet av denne nedturen, slå West Ham og klare minst uavgjort i den siste ligakampen borte mot Leicester søndag om ei uke.

Ingenting ved denne semifinalen tyder på at det blir lett.

For første gang siden januar så Manchester United ut som de gjorde i januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!