BAMSEKLEM: Samuel Eto'o, Ronaldinho og Lionel Messi etter et mål mot Osasuna i 2016. Foto: NTB Scanpix
BAMSEKLEM: Samuel Eto'o, Ronaldinho og Lionel Messi etter et mål mot Osasuna i 2016. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det eneste Ronaldinho angrer på: - Jeg hadde elsket å spille mer sammen med Messi

Ronaldinho har vunnet både VM, Champions League, den spanske ligaen og en rekke andre utmerkelser. Men at han ikke fikk spille mer sammen med Lionel Messi, vil han alltid angre seg på.

(Dagbladet): 97 landskamper. 33 mål. Han dominerte den internasjonale fotballen sammen med Barcelona.

Fintene, pasningene med hode, skulder kne og tå, det lekne gliset, de livsfarlige skuddføttene og den bedagelige stilen kombinert med et dødelig rykk gjorde at Ronaldinho fikk de fleste til å se ut som statister.

På midten av 00-tallet var han eneren i fotballverden.

De samme åra vant han og Barcelona La Liga to ganger (2005 og 2006), Champions League (2006), den spanske cupen to ganger (2005 og 2006) og Ronaldinho ble kåret til verdens beste fotballspiller både i 2004 og 2005.

Hyller Ronaldinho

I åra som den brasilianske superstjerna var regnet som den beste av de beste, trasket Messi fortsatt rundt på Barcelonas ungdomslag og forsøkte å slå gjennom.

Han fikk debuten i 2004, men Messi var i skyggen av den brasilianske magikerne de første åra.

- Ronaldinho var årsaken til forandringen i Barcelona. Jeg er veldig takknemlig for hjelpen han ga meg. Jeg lærte mye ved å spille ved siden av ham, har Messi tidligere uttalt.

Men mens Messi var på vei opp til toppen av fotballhierarkiet, gikk Ronaldinhos karriere motsatt vei.

Han dro fra Barcelona i 2008, og har siden vært innom AC Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Querataro og Fluminese.

GODE VENNER: Ronaldinho passet godt på Messi da argentineren prøvde å slå gennom.  Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Ronaldinho passet godt på Messi da argentineren prøvde å slå gennom.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har oppnådd alt jeg ønsket meg, og er takknemlig for det, sier 36-åringen.

Ronaldinho har ikke offisielt lagt fotballstøvlene på hylla ennå, men har ikke spilt organisert fotball siden det skar seg med Fluminese i fjor høst.

Angrer på én ting

I et intervju med Gulf News, gjengitt i Daily Mail, innrømmer boksåpneren at hvis det er én ting han angrer seg på, så er det at han ikke fikk mer tid sammen med Lionel Messi.

- Jeg hadde selvfølgelig elsket å spille mer sammen med ham. Han er en fantastisk fotballspiller, og jeg er glad at jeg kunne hjelpe ham i starten av karrieren og at jeg hadde den målgivende pasningen da Messi scoret sitt første mål.

Brasilianeren fortsetter:

- Det hadde vært stort å få spille mer med Messi når man ser hvordan han utviklet seg, men min tid i Barcelona var over. Det var på tide å komme seg videre, sette nye mål og oppnå ting i karrrieren, forklarer han.

Ifølge Bleacherreport skal Ronaldinho spille en treningskamp for det et mexikansk 3.divisjonslaget i desember. Ifølge samme nettsted skal han spille en sesong til før han offisielt legger opp.