- Det eneste som er positivt med denne sesongen, er at den er over

Alt glipper for Petr Cech. Først tre titler med Chelsea - og så forsvant EM-drømmen mellom hendene hans.

(Dagbladet.no) Dramatikken vil ingen ende ta i EM - og vi er fortsatt bare i gruppespillet.

I går kveld ble Tsjekkia slått ut av Tyrkia, etter at de ledet 2-0. Tyrkerne scoret tre på rappen. Andremålet deres var en kjempetabbe av Petr Cech tre minutter før slutt og den avgjørende scoringen kom etter 90 spilte.

- Det eneste som er positivt med denne sesongen er at den er over, sier Petr Cech ifølge The Guardian.

Trofeene som glapp

Nå reiser Chelsea-keeperen på en litt tidligere ferie enn han hadde planlagt, og målet i løpet av de neste ukene er å glemme de siste fotballmånedene.

For de har vært helsvarte for målvakten.

I løpet av sesongen ble han påført både skader i ankelen og ansiktet. Men han slo tilbake og var på plass mellom stengene fortere enn de fleste ventet. Chelsea-fansen pustet lettet ut. I kampen om de største trofeene hjelper det nemlig å ha en av verdens beste keepere på banen.

Men det var ikke nok for londonerne.

CECH DENNE: Den vanligvis så solide målvakten Petr Cech tabbet seg ut minutter før slutt i den avgjørende EM-kampen i går kveld. Foto: AFP
CECH DENNE: Den vanligvis så solide målvakten Petr Cech tabbet seg ut minutter før slutt i den avgjørende EM-kampen i går kveld. Foto: AFP Vis mer

Manchester United stakk først av med Premier League-tittelen, som de sikret seg i siste serierunde. Deretter slo de Chelsea i Champions League-finalen i Moskva - etter straffesparkkonkurranse.

I tillegg tapte Roman Abramovitsj\' gutter ligacupfinalen for Tottenham etter ekstraomganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke rart Petr Cech nå bare vil bort fra fotballen.

Våt ball

- Kampen mot Tyrkia oppsummerer egentlig hele sesongen min, spesielt etter å ha tapt tre trofeer med Chelsea i avgjørende kamper, sier han til EMs offisielle nettside.

- Vi har vært så nære, men har mistet alt.

Den rutinerte keeperen prøver ikke å bortforklare tabben som serverte Tyrkia utlikningen på et gullfat. Han skulle bare plukke ned et enkelt innlegg fra sida, og hadde all tid i verden. Cech var upresset, men klarte likevel å miste ballen. Kahveci Nihat takket for pasningen og satte inn 2-2. Tre minutter etter scoret samme mann til 3-2.

- Når du gjør feil, må du bare innrømme det. Og det var min feil som gjør at vi nå må reise hjem, sier Cech ifølge Daily Mail.

- Det eneste som er positivt med denne sesongen, er at den er over

Han forklarer at ballen var veldig våt og derfor var vanskelig å holde - men prøver ikke å bortforklare tabben.

Karel Bruckner, Tsjekkias trener, forteller at det er tungt å svelge et tap som dette. De hadde seieren og avansementet lang ned i bagen, men de glemte å dra igjen glidelåsen - og tyrkerne snappet seieren.

- Jeg kommer ikke til å sove på mange netter, sier Bruckner ifølge BBC.

LEGGER SEG FLAT: Chelsea-keeper Petr Cech tar på seg skylda for at Tsjekkia er ute.
HER GLIPPER SEIEREN: Petr Cech ser fortvilet at ballen forsvinner til Kahveci Nihat, som scorer.
KASTET HANDSKENE: Petr Cech vil bare glemme hele sesongen, og trenger ikke disse på en stund.