«Det eneste som er sikkert er at ingenting er sikkert»

Åge Hareide begynte å le da jugoslaviske journalister i går kveld spurte om han blir Norges neste landslagstrener. Da latteren døde, ble han plutselig veldig brydd.

BEOGRAD (Dagbladet): - Har ryktene nådd helt til Beograd, sa RBK-treneren og lo - på den offisielle pressekonferansen i går, dagen før kveldens UEFA-cupmøte med Beograd-laget Røde Stjerne.

Deretter så han på skoa sine og dro den samme gamle leksa om at han har to år igjen av kontrakten på Lerkendal.

Men da Dagbladet ba om å få et endelig nei på pressekonferansen før treninga på Røde Stjernes Maracana stadion - «nei, jeg skal helt sikkert ikke trene Norge» fra Åge Hareide - prøvde han ikke engang å flytte det beinet halve Fotball-Norge mener han har i dørsprekken til Norges Fotballforbund.

- Det eneste som er sikkert er at ingen ting er sikkert, svarte Rosenborg-treneren.

Drømmer om jobben

NFF sendte for ei drøy uke siden ut en pressemelding der det sto at Åge Hareide ikke lenger var aktuell som landslagstrener. Resultatet av det var at hele nasjonens ballekspertise lanserte RBK-treneren mer kollektivt enn noen gang.

Og mandag kveld skal fotballpresident Per Ravn Omdal ha ringt RBK-president Knut Skoglund og for andre gang på ei drøy uke forsikret trønderne om at Hareide-jakten er avsluttet.

Uten at det hjelper heller.

Åge Hareide ønsker nemlig å trene landslaget. Det eneste som stopper den treneransettelsen hele Fotball-Norge skriker etter - slik han kan tolkes etter en privat samtale med Dagbladet i går kveld - er å finne en RBK-løsning han kan leve med.

Og Åge Hareide vet at han har håndtert saken klønete.

- Klart jeg skulle gjort det, svarer han når Dagbladet spør hvorfor han ikke gikk rett til RBK-ledelsen med følgende oppfordring den dagen tilbudet fra Per Ravn Omdal lå på bordet:

«Jeg har fått et tilbud fra NFF, jeg ønsker jobben, men samtidig respekterer jeg den kontrakten jeg har med RBK. Det betyr at jeg håper dere er villige til å la meg gå. Og mens prosessen med å finne ny trener pågår, sørger vi for å holde dette hemmelig. Og finner dere ikke en erstatter dere kan leve med, så blir jeg her.»

- Jeg ser det - nå, sier Hareide.

- Men hva skal jeg gjøre da? Jeg kan jo ikke si annet enn at jeg har kontrakt med Rosenborg og vil trene klubben de to neste åra.

- Tror du siste ord er sagt når det gjelder ditt kandidatur?

- Det eneste jeg kan gjøre, er å være lojal til kontrakten jeg har.

Hareide valgte feil

RBK-direktør Rune Bratseth er enig i Dagbladets scenario når det gjelder hva Åge Hareide burde/kunne ha gjort den dagen tilbudet lå på bordet:

- Åge hadde den muligheten. Men han valgte å si - og det sier han fortsatt - at han ønsker å bli i Rosenborg. Det forholder vi oss til. Derfor er også saken ute av verden fra vår side.

Men NFF, sjøl om de nå to ganger har sagt at Åge Hareide ikke er aktuell lenger, kan komme tilbake. Selvfølgelig kan de det.

Og spesielt hvis de ikke spør Nils Arne Eggen og Drillo - noe Rune Bratseth mener de bør gjøre snarest.

- De bør absolutt ta kontakt med Nils Arne og Drillo. Det er det eneste alternativet.

- Fordi?

- De er best, sier Rune Bratseth.

SKJEBNEKAMP: Åge Hareide unngår ikke landslagssjef-spekulasjonene - heller ikke i Beograd. I kveld er det imidlertid fullt Rosenborg-fokus, i skjebnekampen mot Røde Stjerne. Foran 55000 elleville hjemmesupportere må RBK vinne for å avansere til tredje runde i UEFA-cupen.