- Det eneste vi får gjort er å håpe at det går bra

- Takler vi ikke dette har vi lite i bakken å gjøre, sier Rune Velta.

PÅ TRYNET: Anders Bardal (innfelt) og de andre norske gutta lar seg ikke påvirke spesielt mye når andre hoppere faller. I dag var Andreas Wellinger (bildet) en av to hoppere som falt stygg i Kuusamo. Begge foto: NTB Scanpix
PÅ TRYNET: Anders Bardal (innfelt) og de andre norske gutta lar seg ikke påvirke spesielt mye når andre hoppere faller. I dag var Andreas Wellinger (bildet) en av to hoppere som falt stygg i Kuusamo. Begge foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO (Dagbladet): Dagens hopprenn i Finland ble preget av to stygge fall etter at både Andreas Wellinger og Anze Lanisek kom ned bakken uten ski på beina.

De norske gutta ble imidlertid ikke skremt av dramaktikken.

 - Vi har jo sett det mange ganger før, og det er selvsagt ikke moro. Men det er ikke stort du får gjort, annet enn å håpe at det går bra, sier Anders Fannemel.

Han sto oppe i tårnet da slovenske Anze Lanisek falt stygt i andre omgang i storbakken i Kuusamo i kveld. I første omgang så det enda styggere ut da tyske Andreas Wellinger gikk rundt i lufta og kast i kast nedover unnarennet.

- Det er ikke noe hyggelig å se slikt, sier Rune Velta, som selv ikke så noen av de stygge fallene under rennet.

- Men en merker jo likevel at noe har skjedd. Jeg hørte mye banning fra den tyske garderoben da Wellinger gikk overende.

- Blir dere redde?

- Det  er en del av risikoen med skihopping dette da. Og vi vet jo hva vi går til. Hvis vi ikke takler slikt, har vi egentlig lite i en hoppbakke å gjøre, sier Velta til Dagbladet.

Heller ikke Anders Bardal så fallene med egne øyne.

- Nei, jeg vet knapt hva som har skjedd. Jeg er i min egen verden før jeg skal hoppe. Men en håper jo selvsagt det går bra med de som er uheldige.

Vanskelig å forstå Bardal fikk det ikke helt til i dagens renn heller. Etter en strålende prøveomgang, endte han på en åttende plass etter et godt og et mindre godt hopp.

Anders Fannemel ble beste nordmann på sjetteplass etter et andrehopp som manglet mye av den oppdriften flere andre hoppere hadde nedover i bakken.

Superveteran Noriaki Kasai - 42 år gammel - delte seieren med den sveitiske vinnermaskinen Simon Amman.

- Det er egentlig vanskelig å forstå, sier Velta om at Kasai fortsatt leverer i toppklasse.

Japaneren debuterte i verdencupen i 1989 - samme året som Velta ble født.

- Ganske spesielt. Jeg føler meg jo som en skikkelig unggutt i forhold til han, sier Anders Bardal, som med sine 32 år er en superveteran selv.

Må spise mye fisk og ris - Jeg skjønner ikke helt hvor han får det kruttet i beina fra i den alderen. Jeg slutter aldri å la meg imponere av den mannen. I dag hoppet han helt strøkent, sier Anders Fannemel om Kasai.

Også trener Alexander Stöckl er imponert over japaneren.

- Det er ganske spesielt. Kanskje må man spise mye fisk og risk for å holde på så lenge. Det er bare å gratulere ham med at an klarer å holde dette nivået i en alder av 42 år.

- Men han er jo en flygertype, og denne bakken passer ham veldig bra. Vi får se om det funker like bra for ham i andre bakker. Men for all del, i dag hoppet han veldig bra. Det skal ingen ta fra ham, sier Stöckl.

• Hoppsirkuset flytter seg nå til Lillehammer der det er verdenscup kommende helg. Da er også den norske kometen Phillip Sjøen tilbake etter å ha restituert etter at han falt stygt i Willingen forrige helg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer