Det engelske dame­landslaget trekker flere tilskuere til Wembley enn Høgmos utvalgte

41 000 billetter solgt allerede.

SLÅR NORGE: Allerede tre uker før avspark, er det solgt 41 000 billetter til kampen mellom det engelske damelandslaget og Tyskland. Det er mer enn de 40 181 som var til stede da Norge gjestet Wembley i starten av september. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix
SLÅR NORGE: Allerede tre uker før avspark, er det solgt 41 000 billetter til kampen mellom det engelske damelandslaget og Tyskland. Det er mer enn de 40 181 som var til stede da Norge gjestet Wembley i starten av september. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Da Norge gjestet Englands storstue Wembley den 3. september i en treningskamp, ble det kampen med dårligst oppmøte på nasjonalarenaen noensinne.

40.181 mennesker ble fasiten. Stemningen på nasjonalarenaen var dempet og behersket. Og etterpå ble England totalslaktet for ikke å ha vunnet med mer enn 1-0 over Norge.

Den gamle Newcastle- og Blackburn-legenden Alan Shearer synes kampen var så kjedelig at han sovnet.

Før treningskampen var 48 876 det laveste tilskuertallet i en engelsk landskamp på Wembley siden ombyggingen i 2007. Da var det Sverige som var på besøk i London, i november 2011.

- Jeg vet ikke hva som er galt med dere skandinaver, humret FA-representanten på telefon til Dagbladet i slutten av august.

Da San Marino, laget som på daværende tidspunkt var ranket som verdens svakeste landslag, var på besøk i oktober for å spille EM-kvalifisering, møtte nesten 56 000 opp.

Nå ser det ut til at nok en kamp som kanskje ikke har den brede appellen i folket passerer Norges visitt på listene.

Den 23. november kommer skal det engelske damelandslaget møte Tyskland i en vennskapskamp, og det engelske fotballforbundet bekrefter overfor avisa Mirror at det allerede er solgt 41 000 billetter.

Dermed vil den gamle rekorden for oppmøte på en damelandskamp med England på hjemlig gress bli pulverisert. Den ble satt i 2005 da 29 092 overvar møtet mot Finland på Etihad i Manchester.

Det var riktignok 70 548 som var tilstede da Storbritannias damelag slo Brasil 1-0 på Wembley under OL i London, men for de engelske kvinnene vil dette være rekord.