- Det er 10-2 til Solskjær mot Røkke

Kan slippe unna med hva som helst, tror omdømmeekspert.

POPULÆR: Omdømmeekspert Trond Blindheim tror Ole Gunnar Solskjær har en så sterk posisjon blant det norske folk at han nesten kan tillate seg hva som helst - og ha sitt gode rykte intakt.  Foto: Erik Hattrem
POPULÆR: Omdømmeekspert Trond Blindheim tror Ole Gunnar Solskjær har en så sterk posisjon blant det norske folk at han nesten kan tillate seg hva som helst - og ha sitt gode rykte intakt. Foto: Erik HattremVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær kunne gjort nesten hva som helst og kommet fra det med populariteten i behold, mener omdømmeekspert Trond Blindheim.

- Ole Gunnar Solskjær kan tillate seg nesten hva som helst i kraft av sin posisjon som en av Norges største idrettshelter noensinne. Jeg tror nordmenn flest unner ham en eventuell ny karriere utenlands, sier Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen og omdømmeekspert, til Dagbladet.

- Han har vist seg å ha ekstreme egenskaper og oppnådd det umulige ved å være toppspiller på Manchester United. Jeg kan ikke tenke meg at folkemeningen vil vende seg mot ham etter dette, sier Blindheim.

- 10-2 til Solskjær Like bra kommer ikke Aker-sjef Kjell Inge Røkke fra det, etter at han nå stopper pengestrømmen fra Aker til Molde FK som følge av Solskjærs Aston Villa-flørt.

- Det er 10-2 til Solskjær mot Røkke, slår omdømmeeksperten fast.

- Og snakker han egentlig om fellesskapet? Hvis kjærligheten til Molde er så stor som han sier, kan han jo bare slenge mer penger på bordet.

Likevel tror ikke Blindheim Røkkes omdømme vil ta varig skade av Solskjær-affæren.

SKUFFET OVER SOLSKJÆR: Kjell Inge Røkke trekker Aker ut av Molde Fotballklubb.   Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SKUFFET OVER SOLSKJÆR: Kjell Inge Røkke trekker Aker ut av Molde Fotballklubb. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Her har han nok handlet i affekt - men Røkke er jo kjent for å kunne bli skrekkelig sint og ha kort lunte, det er en del av varemerket hans, sier Markedshøyskole-rektoren.

- Og han er jo også populær. Som Solskjær har han bidratt med mye for nordmenn, og Aker scorer høyt på kåringer av steder der folk vil jobbe.

- Sånt skjer Blindheim tror folk flest skjønner at Molde-saken til sjuende og sist dreier seg om business.

- Folk vet at fotballen er belemret med penger. Det har vært mye snakk om «fellesskapet» i denne saken - men når alt kommer til alt, er fotballspillerne leiesoldater. Og dersom det er slik at Solskjær faktisk er fristilt til å gjøre som han vil, må man innse at sånt skjer, sier omdømmeeksperten.

- Jeg tror sågar nordmenn flest er glade for at han nå kanskje får seg en ny karriere utenlands. Kanskje får folk seg til og med en ny yndlingsklubb i Aston Villa.

- Virker furtent Også Canal+' fotballekspert Lars Tjærnås tror Røkke kommer dårligst ut av Solskjær-affæren.

- Det som skjer nå, overrasker meg derfor mye. For meg virker det som en overreaksjon og spontanreaksjon som kommer i harnisk. Det trodde jeg, for å være helt ærlig, at Røkke var for stor til å gjøre, sier han til Dagbladet.

- For å si det litt brutalt virker det furtent. Det er kanskje dumt å si det om en kar som har donert de beløpene til klubben som han har gjort, men jeg sier det likevel. Det virker nærmest litt furtent.

Dagbladet snakket med Solskjær litt over klokka 22 i går kveld. Der fortalte han at han hadde fått klarsignal av Molde til å snakke med Aston Villa, og at han også nevnte saken for Røkke på mandag.

- Kjell Inge ga en del råd, som han har gjort opp gjennom årene her. Jeg måtte kjenne på hva jeg hadde lyst til, om jeg hadde lyst til å snakke med dem. Men det må jeg si, jeg har aldri vært på jakt etter ny jobb. Det siste halvåret har jeg avslått muligheten til å snakke med mange klubber som spiller i Champions League neste år, som vil være i gruppespillet der, garantert. Og også flere klubber som garantert ville spilt i Premier League. Altså innledende samtaler. Men da Villa ringte, var det en så stor klubb at jeg måtte høre på hva de hadde å si, sier Solskjær.