Det er å stikke hodet ut

Når et storlag har ventet 18 år på å vinne, betyr det lite hvordan seieren kommer. Men denne gangen har en dobbelt Occean også en dobbelt betydning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOEN DAGER  før cupfinalen moret LSKs reservekeeper Lars Ivar Moldskred seg selv og andre ved å karakterisere Kanarifuglenes finalelag spiller for spiller på klubbens egen nettside. I den gjennomgangen fikk canadiske Olivier Occean en kameratslig hilsen med følgende avslutning:

- Stille og rolig gutt som er smartere enn han gir uttrykk for.

Jeg tror nok Moldskred mente utsagnet litt annerledes enn det ble på trykk, men innholdet er uansett til å forstå. I hvert fall hvis vi tar med hvordan Occean avgjorde cupfinalen med sine to flotte scoringer mot FK Haugesund.

Det bør Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft gjøre for å sikre seg flere slike minnerike LSK-dager.

DET VAR  ikke tilfeldighetene som avgjorde på Ullevaal; derimot klasseforskjellen mellom tradisjonell LSK-fotball på sitt absolutt beste og et herlig kjempende 1.divisjons-lag.

Denne forskjellen er grunnen til at Lillestrøm Sportsklubb er blitt selve klassikeren i norsk toppfotball med mer enn tre tiår sammenhengende i eliten. Prestasjonen er stort sett skapt med egne hender, føtter og hoder rundt det innerste klubbmiljøet på Åråsen, og det gjør resultatene selvsagt enda mer imponerende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer