DEBUT: Sayouba Mandé debuterte for et stjernespekket Elfenbenskysten 5. mars i år. Foran fra venstre sitter Cheikh Tiote, Geoffroy Serey Die, Serge Aurier, Didier Zokora og Arthur Boka. Bak står Kolo Toure, Giovanni Sio, Yaya Toure, Sayouba Mandé, Salomon Kalou og Gervinho. Foto: Geert Vanden Wijngaert, AP / NTB Scanpix
DEBUT: Sayouba Mandé debuterte for et stjernespekket Elfenbenskysten 5. mars i år. Foran fra venstre sitter Cheikh Tiote, Geoffroy Serey Die, Serge Aurier, Didier Zokora og Arthur Boka. Bak står Kolo Toure, Giovanni Sio, Yaya Toure, Sayouba Mandé, Salomon Kalou og Gervinho. Foto: Geert Vanden Wijngaert, AP / NTB ScanpixVis mer

- Det er akkurat som når jeg spiller med Stabæk

Fra Nadderud til Yaya, Drogba & co.

BEKKESTUA (Dagbladet): Stabæk-keeper Sayouba Mandé reiste i dag til USA der Elfenbenskystens bruttotropp til Brasil-VM er samlet.

Sayouba håper å bli en av tre keepere som blir tatt ut i den endelige troppen. Foreløpig synes han det er vanskelig å si noe om hvor store sjanser han har.

- Jeg får se når jeg er sammen med laget. Jeg må jobbe hardt mens jeg er der, så får vi se hva treneren sier, sa han til Dagbladet etter Stabæks seier mot Strømsgodset i går kveld.

Veteranen Boubacar Barry (34), som spiller for belgiske Lokeren, er det naturlige førstevalget i mål for Elfenbenskysten. Bak ham kjemper Sayouba om to plasser med 28-åringen Badra Ali Sangaré og Sylvain Gbohouo (25) - begge fra ivorianske klubber - om to plasser.

Sangaré har i likhet med Stabæk-keeperen spilt én landskamp. Gbohouo har ikke fått debuten, mens Barry har spilt 79 landskamper.

- Som i Stabæk Landslagskompisene som er ferdig med klubbsesongen samlet seg allerede på mandag. Sayouba var en kjapp tur hjemme i Elfenbenskysten for å sikre seg visum til USA, men landet på Gardermoen noen timer før kamp, og var med på seieren som tok Stabæk opp til en oppsiktsvekkende sterk tredjeplass.

Men fra og med i dag er det kampen om en VM-plass som teller for 20-åringen fra Abidjan. Han har vært med på tre landslagssamlinger med hjemlandet, men fikk først debuten i mars i år.

Da ble han tatt til side av Yaya Touré, som kan bli en av VMs store profiler, og fikk beskjed om å bare spille som han gjør til vanlig.

Og Sayouba synes egentlig ikke det er så spesielt å stå i mål bak Elfenbenskystens stjernegalleri.

- Det er akkurat som når jeg spiller med Stabæk. Det er den samme følelsen, sier han.

- Er de store stjernene greie gutter?

- Ja, det er de.

- Kan komme langt Sayouba tror Elfenbenskysten kan gjøre et godt mesterskap denne sommeren.

- Jeg tror vi kan komme langt i år. Vi har ikke så store lag i gruppa. Sist hadde vi Brasil og Portugal, nå har vi Colombia, Hellas og Japan.

Han mener sjansen er god til å ta seg videre fra gruppa. Og når det er gjort - hvem vet?

- Jeg tror vi kommer langt. Hvorfor ikke til finalen? sier Sayouba.

Flere tippeliganavn Sayouba Mandé er én av seks VM-aktuelle spillere i Tippeligaen. Adam Larsen Kwarasey er i Ghanas bruttotropp, Mix Diskerud er USA-aktuell, mens Michael Barrantes (AaFK), Diego Calvo (Vålerenga) og Cristian Gamboa (RBK) er aktuelle for Costa Rica.

I Costa Ricas bruttotropp er det dessuten seks andre spillere med fortid i Tippeligaen:

Celso Borges (nå AIK), Christian Bolanos (nå FCK), Giancarlo González (nå Columbus Crew), Roy Miller (nå New York Red Bulls), Heiner Mora (nå Deportivo Saprissa) og Randal Brenes (nå CSD Cartagines).

Det er også en rekke andre spillere med fortid i Tippeligaen som håper å være med når de endelige VM-troppene skal meldes inn.

JULING 2: Sayouba stilte i intervjusonen med to ferske sting i kinnet etter en kollisjon med en Godset-spiss i sluttminuttene. Foto: Sigbjørn Strand
JULING 2: Sayouba stilte i intervjusonen med to ferske sting i kinnet etter en kollisjon med en Godset-spiss i sluttminuttene. Foto: Sigbjørn Strand Vis mer