Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er alltid det samme med dommerne når vi spiller mot Norge

Men Bojana «verdens beste» Popovic feirer sølvet som gull. Nå vil hun lage barn.

GODT SOM GULL: Montenegros Bojana Popovic (i midten) og lagvenninnene feiret sølvmedaljene som om de hadde vunnet gull. Montenegro deltok i sitt første mesterskap som eget land i EM 2010 og ble nummer seks. I VM i fjor ble de numme 10. Foto: MARKO DJURICA / REUTERS / NTB SCANPIX
GODT SOM GULL: Montenegros Bojana Popovic (i midten) og lagvenninnene feiret sølvmedaljene som om de hadde vunnet gull. Montenegro deltok i sitt første mesterskap som eget land i EM 2010 og ble nummer seks. I VM i fjor ble de numme 10. Foto: MARKO DJURICA / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer


LONDON (Dagbladet): Norge - Montenegro 26-23.

Av mange er hun regnet som verdens - ja til og med tidenes - beste kvinnelige håndballspiller. I går avsluttet Bojana Popovic karrieren med et bredt smil om munnen og en sølvmedalje rundt halsen.

- Dette var min siste kamp, ja. Og jeg er så lykkelig for å få avslutte som dette, med denne medaljen. Og jeg har hatt en karriere med så mange titler - seks - og en olympisk medalje, sier Popovic og viser en tatovert underarm som har et symbol for hver tittel hun har vunnet.

- Nå er det på tide å gi seg og gjøre noen andre ting, sier hun til Dagbladet etter finalekampen.

- På Norges side Selv om hun er strålende fornøyd med sølvmedalje, plager det Popovic at hun føler Norge fikk hjelp av det franske dommer-tvillingparet Charlotte og Julie Bonaventura.

- Det var en jevn kamp, og jeg synes vi gjorde mye bra. Jeg synes dommerne var litt på Norges side, som de også var i VM. Det er alltid det samme med dommerne når vi spiller mot Norge. Jeg vet ikke hvorfor, men sånn er livet. Vi er et så lite land og kan ikke gjøre noe med det. Om vi hadde spilt bittelitt bedre kunne vi kanskje vunnet, men vi fikk ikke den sjansen, sier Popovic.

Men for Montenegro er ikke sølv i OL på noen måte et nederlag. De er en ung nasjon, og har bare spilt to mesterskap som eget landslag tidligere. Det ga sjetteplass i EM 2010 og tiendeplass i VM i fjor.

- Dette føles fantastisk! Dette er som et gull for oss, for vi har kjempet gjennom hele turneringen, og gjorde en god jobb. Til slutt tapte vi for Norge, og Norge har vunnet alt de siste årene.

- Feiret i tre dager Nå regner hun med at det skal feires behørig når sølvjentene kommer hjem til Montenegro.

- Alle i hjemlandet vårt er glade for dette, og nå gleder vi oss til å dra hjem og feire sammen med dem. De har vært fornøyde, og de tre siste dagene har de feiret først semifinalen og nå finalen. Jeg er sikker på at de er fornøyde for sølvet og venter på oss. Kanskje de er litt trøtte, siden de har feiret i tre dager, sier Popovic med et smil.

GODE VENNINNER:  Bojana Popovic og Kristine Lunde-Borgersen fotograferes blant annet av Katrine Lunde Haraldsen (i høyre bildekant) etter finalen i går kveld. Popovic spilte med Lunde-tvillingene i danske Viborg. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
GODE VENNINNER: Bojana Popovic og Kristine Lunde-Borgersen fotograferes blant annet av Katrine Lunde Haraldsen (i høyre bildekant) etter finalen i går kveld. Popovic spilte med Lunde-tvillingene i danske Viborg. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer

Selv har altså 32-åringen bestemt seg for å legge klisteret på hylla. Foreløpig har hun ikke brukt en kalori på hva framtida bringer, sier hun.

Vil ha barn - Vet du hva du skal gjøre?

- Nei, det vil jeg tenke på fra i morgen. Jeg har ikke villet bruke bruke energi på å tenke på hva som skjer etter OL. Fra i morgen vil jeg finne det ut. Jeg har tid nok til å finne ut av det.

- Vil du fortsette å arbeide med idrett?

- Ja, det blir kanskje noe med håndball. Og så vil jeg forsøke å lage noen barn, sier Bojana Popovic til Dagbladet og går fra intervjusonen til garderoben - antakelig for siste gang.

STJERNEARM: På venstrearmen har Popovic tatovert en stjerne for hver tittel hun har vunnet. Foto: JAVIER SORIANO / AFP / NTB SCANPIX
STJERNEARM: På venstrearmen har Popovic tatovert en stjerne for hver tittel hun har vunnet. Foto: JAVIER SORIANO / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media