VÅLERENGA BEDRIVER SELVSKADING: Da innlegget kom rfra sida var Vålerenga tre mot en i egen boks. Han ene, Lars Jørgen Salvesen, var først på balen og scoret 1-0 for Sarpsborg. VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey har ikke vært på sitt beste de siste kampene. Denne kunne han ikke gjøre noe med. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
VÅLERENGA BEDRIVER SELVSKADING: Da innlegget kom rfra sida var Vålerenga tre mot en i egen boks. Han ene, Lars Jørgen Salvesen, var først på balen og scoret 1-0 for Sarpsborg. VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey har ikke vært på sitt beste de siste kampene. Denne kunne han ikke gjøre noe med. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Eliteserien: Vålerenga-Sarpsborg

Det er alltid ett eller annet som ødelegger for Vålerenga

Vålerenga prøvde å gjøre det enkelt mot Sarpsborg. Det ble for vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Vålerenga-Sarpsborg 1–1 (1–1)

HVER GANG VÅLERENGA er oppe og snuser på noe som kan defineres som steg og erklært framgang, skjer det noe med laget. De mister det. Av mange forskjellige grunner. Enten det er en keeper som svikter, en forsvarsspiller som kløner det til eller en spiss om brenner en kjempesjanse – faktorenes orden er ikke så viktig.

Det du ser er at Vålerenga sliter med å ta steg.

SÅNN ER DET i år også. Av de samme grunnene. Når Vålerenga er på vei inn i toppsjiktet spenner de bein på seg sjøl. De klarer ikke helt å forvalte potensialet som faktisk ligger der. De klarer liksom ikke å håndtere suksess. Og slik er Vålereng inntil videre fortsatt en klubb som på mange måter står i veien for seg selv.

De har det, det er der, det har vi sett i 2019.

Men hver gang du krever litt mer, eller forventer at det skal komme en opptur i kjølvannet av en opptur, blir det borte.

PÅ DE FIRE siste kampene har Vålerenga vunnet ett av ni poeng og flauset seg ut av cupen mot et middels lag på nivå tre (Bærum). Sesonger kan fort bli ødelagt av sånt. Men fordi Eliteserien er mulighetenes marked får du alltid en ny sjanse, være seg i topp eller bunn.

Når regelen er at alle kan slå alle hver eneste helg er det fort gjort å komme tilbake.

OM VÅLERENGA KLARER det i år er umulig å si. Før 0–3 for Lillestrøm ville jeg svart ja og til og med satt en slant på at VIF 2019 er klare for å ta og mestre det neste steget. To tap og en lidelse av en 1–1 kamp mot Sarpsborg seinere, er jeg plutselig veldig usikker. For selv om jeg hører Ronny Deila si han er fornøyd med gutta sine, ja til og med stolt fordi de kom tilbake etter 0-1, er det mest prat for garderoben.

Ronny Deila er selvfølgelig ikke fornøyd.

Skal jeg våge meg på å beskrive sinnstilstanden hans etter denne vi-kan-ikke-tape-kampen mot Sarpsborg, må det være lettelse.

NÅR DET ER sagt, Ronny Deila har ikke vunnet over Sarpsborg med Vålerenga. Det begynte med 1-2 da Intility Arena ble åpnet for snart to år siden. Siden det har det vært mest som denne St. Hansaften – et sted mellom håpløst og smått levelig. Så i det perspektivet, om du er av dem som tror på statistikker i fotball, er dette et godt poeng for Vålerenga.

På bakgrunn av det de hadde før LSK-kampen, flyt og såpass tillit at Intility Arena nesten var stappa i slutten av mai, er det for lite.

DET ER POTENSIAL i Vålerenga 2019, stort potensial. Du så det på våren da laget var i sonen og Ronny Deila kunne starte sine beste spillere. Du så x-faktorene. Du så at motstanderne var litt engstelige for å møte Vålerenga nettopp på grunn av det. Men så har det gått seg fast, de beste har mistet mye, og plutselig er også Vålerenga veldig ordinære.

Men om ei uke kan det snu igjen.

Det er også en del av Eliteserien.

GEIR BAKKE SIER han hadde tatt det poenget han fikk om du hadde spurt han før kampen. Han hadde ingen grunn til å være misfornøyd etterpå heller. For Sarpsborg per akkurat nå er veldig som Vålerenga, et såret dyr med drømmer og ambisjoner som ikke matcher det du ser.

De vet de er bedre.

De får det bare ikke ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer