FEIRER:  Her jubler Fabian Delph og Villa-gutta for en fantastisk scoring. Foto: AP.
FEIRER: Her jubler Fabian Delph og Villa-gutta for en fantastisk scoring. Foto: AP.Vis mer

«Det er alltid ledig i krysset», tenkte Delph og klinte til ...

Ga sultne løver seieren i ellevill match.

• Southampton - Aston Villa 2-3 (0-1)

(Dagbladet): Aston Villa stakk av med alle tre poengene på St Mary's Stadium i kveld etter en suser av Fabian Delph som mange Villa-fans vil huske fram til både jule- og nyttårsmiddagen er fortært.

Men det var «Gabby» Agbonlahor som åpnet ballet for de purpurrøde da han satte på turboen og utfordret Southampton-forsvaret på en «typisk» Villa-kontring. Engelskmannen dunket kontant inn 1-0 etter 15 minutter.

Ledelsen holdt til pause tross massivt press fra «Soton» etter scoringa.

Men da gutta kom ut fra garderoben igjen etter pause rakk tilskuerne så vidt sette seg ned etter en «pause-pint», før Jay Rodriguez kontrollert styrte inn utligninga for det røde overraskelseslaget.

Action-match Det satte virkelig fart på matchen og i det 64. minutt sendte Karim El Ahmadi inn et «ferdigscora» innlegg som gigantiske Libor Kozak stanget inn med kraft og vilje.

Men Villa-fansen var ikke lenge i den syvende himmel. Fem minutter etter at Villas tsjekker satte inn ledelsen, utlignet Paolo Osvaldo for Southampton - igjen en hjemmescoring med hodet.

En virkelig berg-og-dal-bane-kveld for begge lags supportere. Så bestemt Delph seg for å gjøre som «alle» trenere og eksperter anbefaler: «det er alltid ledig i krysset».

Suser Fra 20 meter klinte han til med sitt strøkne venstrebein og ballen lå limt opp til det venstre krysset. Utagbart.

«Sjakk matt», som Magnus Carlsen ville sagt det.

Southampton presset på mot slutten, men til ingen nytte - tre poeng blir med hjem i bagasjen til sultne løver, som nå er kun tre poeng bak Southampton.