Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er alltid like nervepirrende

Hegle Svendsen klar for sin tiende verdenscupsesong.

 162. GANG:  Emil Hegle Svendsen er klar for tiende verdenscupsesong. I morgen er det normaldistanse i Östersund.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
162. GANG: Emil Hegle Svendsen er klar for tiende verdenscupsesong. I morgen er det normaldistanse i Östersund. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Emil Hegle Svendsen (29) er blitt svært så rutinert med årene, men før onsdagens verdenscupåpning i Östersund kribler det som aldri før.

Trønderen gyver løs på sin tiende verdenscupsesong. Han er på god vei mot å bli en skikkelig skiskytterveteran. Onsdag stiller Svendsen til sitt 162. individuelle verdenscuprenn.

- Det kribler veldig. Jeg har vært med noen år nå, men det er alltid like nervepirrende. Du kan gjøre alle mulige slags forberedelser, men du får først svar når du er kommet i gang, sier Svendsen til NTB.

Han føler seg i bra slag og er spesielt fornøyd med skyteformen før det onsdag braker løs med normaldistanse (20 kilometer).

- Skytetreningen har vært veldig bra, der har jeg fått godt med selvtillit. Fysisk har jeg trent hardt, så den siste måneden har jeg ikke hatt overskudd. Jeg har nå prøvd å slippe opp litt. Vi får se hva slags utbytte jeg får ut av det.

Mange om beinet Svendsen spår en sesong der mange vil ha muligheten til å henge med i toppen.

- Det er veldige mange som har trent godt. Det er mange nasjoner som kan hevde seg, og jeg tror i alle fall ikke at det blir en kjedelig inngang (til verdenscupen), forteller han.

Svendsen vant verdenscupen sammenlagt i 2009/10-sesongen, men har siden endt som nummer to. Den franske stjernen Martin Fourcade har stukket av med totalcupen tre år på rad.

Vil henge med 29-åringen håper på en pangstart allerede i Östersund, men statistikken viser at seirene hans gjerne kommer litt etter hvert. Forrige sesong slo han til med sin første verdenscuptriumf 3. januar, og han fulgte opp med tre nye i løpet av ni dager.

- Jeg har mål om å vinne, men vi får se hvordan det går. Det viktigste nå er å komme i gang og gjøre det så bra som mulig. Vi får se hvordan jeg ligger an (sammenlagt) utover i sesongen, sier Svendsen til NTB.

- Men du har som mål å vinne verdenscupen?

- Klart det. Med stabil skyting vil du alltid kunne hevde deg i toppen, også når den fysiske formen ikke er like bra. Skyter du godt, vil du ikke trenge å gå toppløp hele tiden. Jeg kan henge med.

Etter onsdagens normaldistanse skal Svendsen og co. gå sprint lørdag, mens åpningen rundes av med jaktstart søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling