Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er angrepsspill i verdensklasse

Rooney sentral da United kjørte over Newcastle.

FESTFOTBALL: Wayne Rooney var banens desidert beste spiller da United kjørte over Newcastle i kveld. Radamel Falcao var også sentral i angrepene som ga 1- og 2-0. Foto: AFP PHOTO/Lindsey Parnaby.
FESTFOTBALL: Wayne Rooney var banens desidert beste spiller da United kjørte over Newcastle i kveld. Radamel Falcao var også sentral i angrepene som ga 1- og 2-0. Foto: AFP PHOTO/Lindsey Parnaby. Vis mer

• Manchester United - Newcastle: 3-1.

(Dagbladet): Manchester United hadde vunnet ti Boxing Day-kamper på rad foran dagens oppgjør mot Newcastle, og hadde også vunnet seks av sine syv siste kamper i ligaen.

Uten Angel Di María i troppen, og med unggutten Paddy McNair fra start, vartet de rødkledde opp med festfotball på den regntunge matta på Old Trafford, anført av en eminent Wayne Rooney.

Snytt for straffe? Det hele kunne imidlertid sett annerledes ut dersom Mike Jones hadde tatt fløyta i bruk etter elleve minutter.

Newcastle lempet en lang ball i bakrom mot en fremadstormende Yoan Gouffran.

Juan Mata kom halsende etter i full fart, og løp med franskmannen som dundret i bakken innenfor Uniteds sekstenmeter.

- Det er nok ikke med vilje, men nok til at det burde vært dømt straffe, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre i pausen til bred enighet i studio.

Senere i kampen skulle imidlertid Newcastle få straffen sin, men da var det for sent.

- Verdensklasse For Manchester United var dødelig effektive på sine kontringer i førsteomgang, anført av en Wayne Rooney som virkelig hadde dagen.

Newcastle-talentet Andy Armstrong, som var livlig i hele førsteomgang, skjøt i blokka og ballen havnet hos Wayne Rooney.

Han fant Mata på venstresiden, som slo en limpresis ball bak Newcastle-forsvaret til Falcao. Colombianeren sklitaklet innlegget videre til kapteinen, som hadde fullført løpet sitt og kunne dundre ballen inn i det åpne målet. 1-0.

- Det er et angrep i verdensklasse av United! Utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

- Dette er det Thorstvedt kommer til å drømme om i natt, sa fotballekspert Petter Myhre i studio.

Elsker å møte Newcastle Den samme trioen var involvert i Uniteds andre scoring ti minutter senere.

Falcao arbeidet knallhardt på topp og vant ballen fra Moussa Sissoko som var på vei frem. Mata endte opp med kula, satt fart, og så at Wayne Rooney nok en gang hadde løpt seg fri fra midtbanen.

Rooney gjorde ingen feil alene med Alnwick, og satte kontrollert inn 2-0.

- Han ELSKER å spille mot Newcastle, utbrøt Wikestad.

Det hadde han rett i. Etter pause fortsatte engelskmannen i samme spor, og trakk seg dypere for å strø pasninger til lagkameratene.

En av dem var en presis bakromspasning til Van Persie, som hadde sneket seg unna oppasserne sine ved femmeteren. Nederlenderen var iskald, og headet inn 3-0.
   Newcastle-straffe Selv om lufta hadde gått ut av Newcastle-ballongen for lengst, fikk de en redusering mot slutten.

Etter 86 minutter klønet Phil Jones det til i Uniteds sekstenmeter, og felte Jack Colback. Denne gangen blåste Mike Jones i fløyta.

Innbytter Papiss Cissé gjorde ingen feil, og plasserte ballen iskaldt i høyre kryss fra ellevemetersmerket.

Det var imidlertid for lite for sent for Newcastle, og det ble aldri noen dramatisk opphenting.

Van Gaal valgte å hvile nøkkelspillerne Carrick og Falcao, og gi James Wilson og Darren Fletcher en opptur. Også Rafael fikk noen minutter på tampen.

United klatrer ikke på tabellen etter seieren, men har isteden fått en luke ned til West Ham, som tapte 2-0 mot Chelsea tidligere i dag. Newcastle på sin side forbigått av Liverpool, som vant 1-0 mot Burnley på Turf Moor, og falt ned på en 10. plass.

KUNNE SCORET FLER: Robin van Persie scoret 3-0-målet for Manchester United, og hadde i tillegg to enorme muligheter han brant. Foto:  AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
KUNNE SCORET FLER: Robin van Persie scoret 3-0-målet for Manchester United, og hadde i tillegg to enorme muligheter han brant. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media