- Det er årets mål. Enkelt og greit

Kovacs om kunstscoringen mot FFK.

(Dagbladet): Fredrikstad - Strømsgodset 2-3.

Strømsgodset hadde ikke vunnet på bortebane mot Fredrikstad siden lagene møttes på nest øverste nivå i 1992.

Serielederne fra Drammen hadde imidlertid framstått som et helt annet lag på fremmed gress i tre av fire bortekamper så langt denne sesongen, og måtte finne seg i et favorittstempel mot hardt prøvede østfoldinger.

Ronny Deilas menn tok også sesongens tredje trepoenger, og vil fortsatt stå som serieleder når den tiende serierunden er ferdigspilt, men seieren satt unødvendig langt inne i en rotete fotballkamp der Strømsgodset var det beste laget.

- Sånn er det når et lag ligger på toppen. Da får de med seg de små situasjoenene, mens for oss som sliter er det motsatt. Vi
får sånne drittmål imot hver jævla gang. Det er så jævlig bittert. Det er et surt tap, det er det, oppsummerer kaptein Tarik Elyounoussi.

Utypisk Kovacs Selv om Peter Kovacs slapp forholdsvis enkelt til da han ga Godset ledelsen etter 41 minutter, er det vanskelig å si seg enig i Elyounoussis merkelapp «drittmål».

SKRYTER AV HVERANDRE: Peter Kovacs og trener Ronny Deila skrøt av hverandre etter at drammenserne tok årets tredje strake seier.Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB scanpix
SKRYTER AV HVERANDRE: Peter Kovacs og trener Ronny Deila skrøt av hverandre etter at drammenserne tok årets tredje strake seier.Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Det er årets mål. Enkelt og greit. Det er ikke noe typisk Kovacs-mål. Jeg prøvde på borteste stolpe, og var litt heldig, sier Kovacs om avslutningen der han vippet ballen i luftig bue over hodet på Jon Knudsen, via lengste stolpe og i mål.

Rett og slett et kunstmål, selv om han fikk komme i overkant lett til av fire-fem FFK-spillere i umiddelbar nærhet.

Fredrikstad hadde større grunn til å irritere seg over baklengsmål nummer to som kom på overtid av første omgang. Khalifa Jabbie spilte ballen rett i beina på Ola Kamara som satte fart framover mot vertenes 16-meter, hvor han tok med seg Mohammed Abu.

Ghaneseren kunne skutt selv, men valgte å dytte ut til Øyvind Storflor, som tvang fram en retur fra Knudsen. Den nådde Abu først fram til, og dermed ledet gjestene med to halvveis.

Ut av ingenting Serielederne hadde full kontroll på oppgjøret, og Fredrikstad hadde begrenset med muligheter til å endre kampbildet med bare fem spillere på benken. Godset rullet opp sjanse etter sjanse utover i annen omgang, men uttelling lot vente på seg.

Kvarteret før slutt var Fredrikstad på en sjelden offensiv visitt, og kunne flytte opp mange mann på et frispark fra 25 meter. Innbytter Ole Strømsborg valgte en frisk løsning ved å gå for avslutning og traff Alexander Aas i muren. Ballen endret retning og gikk i mål bak en utspilt Adam Larsen Kwarasey.

Godset svarte umiddelbart da Mohammed Abu knallet inn sitt andre mål for dagen og andre for sesongen fra like utenfor 16-meteren, men Fredrikstad - nå på offensiven - slo tilbake umiddelbart da Elyonoussi, Etzaz Hussain og Jørgen Horn fikk fritt spillerom i feltet. Det ledet til at sistnevnte banket inn nok en redusering.

Dumt gullspørsmål Nærmere kom imidlertid ikke FFK, og dermed vant Strømsgodset nok en bortekamp og beholder serieledelsen uavhengig av hvordan det går i helgens øvrige kamper.

Etter allerede å ha tangert bestenoteringen etter opprykket i 2006 med tre borteseirer i løpet av én sesong (2010), er ikke Ronny Deila redd for å si ifra på spørsmål om Godset nå kan ta gull i Tippeligaen.

- Det er et dumt spørsmål. Ja, selvfølgelig kan vi bli det. Det er ikke noen tvil om at vi kan bli seriemester, selv om det er en vanvittig lang jobb dit, sier Deila.