Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Det er artigere å spille på et lag som skaper mange målsjanser»

PISA (Dagbladet): Italia- Norge 0-0. - He, he - det er sånn det blir farlige overskrifter av, sier Ole Gunnar Solskjær på Dagbladets spørsmål om han synes det er bedre å spille fotball i United enn med Norge. - Så la meg si det sånn: - Det er artigere å spille på et lag som skaper mange målsjanser.

Mange er flertall og det var ikke Norge i nærheten av denne tribunekjedelige møkkakvelden i Pisa.

Vi skapte en - én fattig målsjanse - og hadde verden vært som i nasjonens beste fotballstunder, så hadde vi reist hjem i dag med seier. For sjansen var svær den, nærmest enorm, og den ble avsluttet av fotballdiplomat Solskjær.

Som misset.

Sånn er det bare

- I ni av 10 tilfeller så gjør jeg som jeg gjorde her, sier Ole Gunnar Solskjær. - Jeg tar ballen tidlig og styrer den bort i det lengste hjørnet. Og hadde dette vært på lørdag (Nottingham) så hadde jeg sikkert scoret.

- Sånn er det bare i fotball.

Men:

- Her burde jeg brukt en berøring til, sier Ole Gunnar. - Og hadde jeg visst at jeg var aleine, så hadde jeg gjort det også. Men det visste jeg altså ikke, og derfor skjøt jeg tidlig.

Sånn er det også i fotball.

Ut over dette ene sparket som Angelo Peruzzi reddet mesterlig var ikke Norges spiss i nærheten av scoring.

Lite inspirerende

Han fikk den ene muligheten, og så gikk lyset. Og der ble han gående med det Nils Johan Semb kaller smarte bevegelser - mannen som fire dager i forveien klemte inn fire goaler på 10 minutter.

Det kan da ikke ha vært spesielt inspirerende?

- Det var tøft, sier Ole Gunnar Solskjær. - Og man skal huske på at vi spilte mot et av verdens beste forsvar. Og derfor har vi all grunn til å være fornøyde med resultatet. Uavgjort her er veldig bra.

- Har du forståelse for at det var fælt å se på?

- Ja! Det er jo mye bedre med 4-4 enn med 0-0. Men det er ikke lett å underholde på bortebane. Og et par ganger var vi i nærheten av å skape enda et par sjanser.

- Du sa på forhånd at du håpet vi våget å angripe Italia. Det skjedde ikke?

- Nei, og det er litt skuffende for meg. Jeg er jo en type spiller som blir bedre jo flere målsjanser det er. Og det hadde ikke vært farlig å tape denne kampen. Det var jo bare trening.

Savner medspillere

- Var det ensomt der framme?

- Jeg har alltid lyst til å spille sammen med flere. Det gjør alt mye lettere. Men jeg tror nok vi kommer til å fortsette med 4-5-1. Det er jo Nils Johan (Semb) som bestemmer.

- Hva tror du om din framtid på landslaget?

- Det er ikke sjølsagt at Tore André skal spille spiss. Jeg føler at jeg var OK i denne kampen, og man skal huske at jeg spilte mot to av verdens beste stoppere.

- Og derfor ser jeg ikke bort fra at jeg får muligheten igjen. Mot et lag som ikke er like bra som Italia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media