«Det er artigere å spille på et lag som skaper mange målsjanser»

PISA (Dagbladet): Italia- Norge 0-0. - He, he - det er sånn det blir farlige overskrifter av, sier Ole Gunnar Solskjær på Dagbladets spørsmål om han synes det er bedre å spille fotball i United enn med Norge. - Så la meg si det sånn: - Det er artigere å spille på et lag som skaper mange målsjanser.

Mange er flertall og det var ikke Norge i nærheten av denne tribunekjedelige møkkakvelden i Pisa.

Vi skapte en - én fattig målsjanse - og hadde verden vært som i nasjonens beste fotballstunder, så hadde vi reist hjem i dag med seier. For sjansen var svær den, nærmest enorm, og den ble avsluttet av fotballdiplomat Solskjær.

Som misset.

Sånn er det bare

- I ni av 10 tilfeller så gjør jeg som jeg gjorde her, sier Ole Gunnar Solskjær. - Jeg tar ballen tidlig og styrer den bort i det lengste hjørnet. Og hadde dette vært på lørdag (Nottingham) så hadde jeg sikkert scoret.

- Sånn er det bare i fotball.

Men:

- Her burde jeg brukt en berøring til, sier Ole Gunnar. - Og hadde jeg visst at jeg var aleine, så hadde jeg gjort det også. Men det visste jeg altså ikke, og derfor skjøt jeg tidlig.

Sånn er det også i fotball.

Ut over dette ene sparket som Angelo Peruzzi reddet mesterlig var ikke Norges spiss i nærheten av scoring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lite inspirerende

Han fikk den ene muligheten, og så gikk lyset. Og der ble han gående med det Nils Johan Semb kaller smarte bevegelser - mannen som fire dager i forveien klemte inn fire goaler på 10 minutter.

Det kan da ikke ha vært spesielt inspirerende?

- Det var tøft, sier Ole Gunnar Solskjær. - Og man skal huske på at vi spilte mot et av verdens beste forsvar. Og derfor har vi all grunn til å være fornøyde med resultatet. Uavgjort her er veldig bra.

- Har du forståelse for at det var fælt å se på?

- Ja! Det er jo mye bedre med 4-4 enn med 0-0. Men det er ikke lett å underholde på bortebane. Og et par ganger var vi i nærheten av å skape enda et par sjanser.

- Du sa på forhånd at du håpet vi våget å angripe Italia. Det skjedde ikke?

- Nei, og det er litt skuffende for meg. Jeg er jo en type spiller som blir bedre jo flere målsjanser det er. Og det hadde ikke vært farlig å tape denne kampen. Det var jo bare trening.

Savner medspillere

- Var det ensomt der framme?

- Jeg har alltid lyst til å spille sammen med flere. Det gjør alt mye lettere. Men jeg tror nok vi kommer til å fortsette med 4-5-1. Det er jo Nils Johan (Semb) som bestemmer.

- Hva tror du om din framtid på landslaget?

- Det er ikke sjølsagt at Tore André skal spille spiss. Jeg føler at jeg var OK i denne kampen, og man skal huske at jeg spilte mot to av verdens beste stoppere.

- Og derfor ser jeg ikke bort fra at jeg får muligheten igjen. Mot et lag som ikke er like bra som Italia.