Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er avgjort skremmende å måtte kjøre samme løype rett etter ham

Snowboardlegenden Shaun White skremt av OL-bakken Horgmo falt i.

SKREMT: Shaun White trente i Roza Khutor i dag, men er skremt av bakken hvor Torstein Horgmo falt og skadet seg. Foto: Michael Kappeler / EPA / NTB Scanpix
SKREMT: Shaun White trente i Roza Khutor i dag, men er skremt av bakken hvor Torstein Horgmo falt og skadet seg. Foto: Michael Kappeler / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27-åringen, som har to OL-gull og en rekke X-Games-titler på merittlista, sa imidlertid at det er typisk for idretten han driver.

- Det er skremmende. Du vet at hver gang du kommer til en bakke, må du lære deg farten, avstandene fra hoppene og hvordan rekkverkene er. Det er alltid en utfordring, sa han etter en treningsomgang i OL-bakken.

- Hver gang du setter utfor er det en viss fare knyttet til det. Kanskje denne bakken har litt mer enn andre, men vi prøver å finne ut av det. Vi prøver å ta oss gjennom løypa, være trygge og ha et stort OL.

White vant halfpipe både i Torino-lekene i 2006 og i Vancouver-lekene fire år senere. Han er ute etter å fullføre sitt hattrick og i tillegg bli første OL-mester i slopestyle.

Endringer Mange har tatt til orde for at slopestylebakken i Roza Khutor er for farlig. Mandag knuste den OL-drømmen for gullkandidat Torstein Horgmo, som brakk kragebeinet da han falt.

- Det er alltid skuffende når du ser en kollega falle så stygt at han ikke kan konkurrere, og det er avgjort skremmende å måtte kjøre samme løype rett etter ham, sa Shaun White om Horgmos skade.

Tirsdag var det finske Marika Enne som skadet seg i slopestylebakken. Hun falt stygt etter det siste hoppet og måtte bæres ut etter å ha slått hodet.

Horgmos fall gjorde at det ble gjort flere endringer i bakken.

- Rekkeverkene er mye bedre nå. Det blir mulig å gjøre flere triks, i stedet for bare å prøve å overleve, sa sveitsiske Isabel Derungs.

(NTB)

MISTER OL: Torstein Horgmo falt og brakk kragebeinet i Sotsji, og går glipp av OL. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix
MISTER OL: Torstein Horgmo falt og brakk kragebeinet i Sotsji, og går glipp av OL. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart