- Det er ballen som er jenta mi

Slik svarte Badou på Dagbladets spørsmål om han har kjæreste.

Glimt - Start 2-1

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye (23) herjet med Start og leverte to målgivende pasninger i 2-1-seieren.

- Jeg dedikerer meg fullt og helt til fotballen. Jentene her i Bodø er blonde og vakre. Jentene hjemme i Senegal er også flotte. Men jeg er singel og bor alene. Og slik vil jeg det skal være en stund til, sier Glimt-juvelen.

- Det er ballen som er jenta mi, legger han til.

Dypt imponert Mjelde 23-åringen fra Senegal vier sitt liv til fotballen. Det har han gjort helt siden han kom til Bodø fra Diambars-akademiet i hjemlandet, i februar 2012, sammen med landsmannen og midtstopper Sané.

Start-trener Mons Ivar Mjelde, som måtte se Badou levere to målgivende pasninger og sende dem hjem til Sørlandet med tap, sa det slik:

 - Badou herjet med oss. Han utgjorde hele forskjellen mellom oss og Glimt her i kveld. Sånn er det - det er spillere med internasjonalt snitt som avgjør slike kamper. Og Badou har jeg fulgt med en stund. Han har tatt nye steg hele tiden. Glimt har vært bra for ham - og han har vært bra for Glimt. Badou er nå moden for større ligaer. Og Glimt bør tjene godt med penger på ham.

Tre pluss fire At Badou er på vei til å lykkes, og begynner å bli klar for nye steg langt utenfor Tippeligaens grenser, leverte Glimt-juvelen nye prov på mot Start.

De to målgivende pasningene var prikken over i'en, toppen av kransekaka. Men rykket, og måten å gjøre medspillerne gode på, ligger høyt over Tippeliga-nivå.

Badou har nå tre mål og fire målgivende pasninger på 10 kamper.

 - Det er jeg fornøyd med, sier midtbanemannen.

Vil spille med Messi Badou veit han kan være på vei til å bli en stjerne. På spørsmål om hvor langt han kan nå, svarer han:

- The sky is the limit.

Men samtidig fremstår han jordnær, beskjeden og nesten sjenert. Han understreker hele tiden at han kan bli bedre, og at han må fortsette å jobbe hardt.

IMPONERTE: Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
IMPONERTE: Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet må spørre flere ganger før han svarer, på hva stjernehimmelen betyr -. dersom han selv fikk velge. Med lav stemme sier han:

 - Da ville jeg spilt ved siden av Messi.

 - Fordi du elsker Messi eller Barcelona?

 - Jeg elsker Barcelona, og jeg elsker måten deres å spille på.
 
Så trekker Baodu frem en annen spiller som forbilde:

- Yaya Toure spiller slik jeg ønsker å spille. God defensivt, god offensivt, kapabel til å gjøre alt. En komplett spiller.

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen sier at hans jobb er å holde Badou nede på jorda:

- Han må gjerne få all ros i verden, så lenge han vet at det som betyr noe, er hva treneren sier. Og det gjør han. Badou vet hva som må til for å bli stor. Og han kan bli stor, sier Glimt-treneren, som skryter av hele Glimt-laget:

- I dag rundspiller vi Start i andre omgang. De hang rett og slett ikke med. Og nå har vi vunnet tre kamper på rad, det føles deilig.

Glimt-gutt ut 2015 Med hensyn til Badou, så har han ennå ikke spilt en eneste landskamp for Senegal.

- Landslagstreneren ringte meg før forrige uttak. Han sa at han hadde fulgt meg lenge i Glimt, og nå ville han ha meg med. Men ingenting skjedde. Troppen ble tatt ut uten meg.
 
- Rart?

- Kanskje litt. Men jeg må bare jobbe videre.

- Hva tenker du om å spille fotball i åtte grader og regn, foran 2.900 tilskuere?

- Jeg liker det! Regnet gjør fotballen raskere, og det tjener jeg på. Tilskuermengden kan heller øke senere. Foreløpig er jeg glad for å spille i Glimt.

- Hvor lang kontrakt har du?

- Ut neste år.

- Vil du forlenge?

- Vi får se.

- Trenger ikke selge Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen svarer slik på spørsmål om Glimt ønsker å selge Badou allerede i år, for å tjene penger på juvelen:

 - Vi er i den posisjon at vi ikke trenger å selge. Klubbøkonomien er bunnsolid, og det er en meget behagelig situasjon. Men til den rette prisen selger vi Badou. Og med rett pris mener jeg høy pris.