Det er bare 10-ere på stranda

BONDI BEACH (Dagbladet): Holly McPeak (32) og Misty May (23) er superstjerner i USA - mer for sexappell enn meritter. Dagbladet ba de norske sandvolleygutta Jørre Kjemperud (32) og Vegard Høidalen (29) spørre dem om hva som helst...

OL handler om å kåre hvem som er verdens sterkeste og raskeste, og hvem som kan hoppe høyest og lengst.

Blant annet.

Lekene handler nemlig også om å bli sett, om mote og sexappell - selv om det ikke deles ut medaljer i disse øvelsene.

Silikonpupper

Da Holly McPeak proppet puppene med silikon før OL på hjemmebane i Atlanta i 1996, var hun ikke lenger bare kjendis. Hun ble superstjerne.

Som forloveden til agenten til basketstjernen Shaquille O'Neill i NBA, har hun nok fått et par tips om triksene for å tiltrekke seg stor oppmerksomhet. Og dermed høy markedsverdi - som igjen betyr dollar.

I bøtter og spann.

McPeak/May er ranket som nummer to i USA - men i popularitet stiller de likevel milevis foran førsterankede Jennifer Johnson-Jordan (27) og Annett Davis (26).

Sprenger skalaen

I morgen spiller våre sandvolleyhåp Kjemperud/Høidalen åttedelsfinale i OL. I går stilte de som Dagbladet-reportere og fikk stille jentene to spørsmål hver om hva de ville:

Jørre: - Misty, siden du er den single av dere, kunne du tenke deg å spille mixturneringer?

Misty: - Det ville vært gøy. Ikke at det er kjedelig å spille bare mot andre damer, men lag med en gutt og jente gir et helt nytt aspekt. Og det er spennende med litt avveksling.

Vegard: - På en skala fra 1 til 10 hvor mange poeng får Jørre for sitt utseende?

Misty: - Han sprenger skalaen. 10+. Du, Vegard, kommer ikke inn på skalaen engang. Neida, dere er 10-ere begge to. Det er bare 10-ere på stranda...

Høyt nivå

Jørre: - I starten handlet sandvolleyball først og fremst om det gode strandliv. Synes dere det er blitt en stor utvikling her?

Holly og Misty: - Både Misty og jeg vokste opp med strand og sandvolleyball. Nå er sporten blitt mer profesjonell, og det er akkurat hva den trengte for å bli oppfattet som mer seriøs.

Vegard: - Mange mener at lite klær og pene kropper er eneste grunn til at folk ser på sandvolleyball - og at selve idretten er en spøk. Hva synes dere om det?

Holly: - Ja, det er nok riktig at mange som ser sandvolleyball på TV, er mest interessert i å se flotte idrettsutøvere i badedrakter. Og det er forståelig, for sandvolleyspillere er som regel i god form, har flotte kropper og er solbrune. Slikt gir sexappell. Setter man seg inn i sporten, vil man også akseptere at dette er idrett på høyt nivå.

REPORTERE: Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen stilte som reportere og intervjuet de populære amerikanske sandvolleyballjentene Misty May (t.v) og Holly McPeak for Dagbaldet.
POPULÆRE: Holly McPeak og Misty May er ranket som nummer to i USA - men i popularitet stiller de likevel milevis foran førsterankede Jennifer Johnson-Jordan og Annett Davis.