Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det er bare 10-ere på stranda

BONDI BEACH (Dagbladet): Holly McPeak (32) og Misty May (23) er superstjerner i USA - mer for sexappell enn meritter. Dagbladet ba de norske sandvolleygutta Jørre Kjemperud (32) og Vegard Høidalen (29) spørre dem om hva som helst...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL handler om å kåre hvem som er verdens sterkeste og raskeste, og hvem som kan hoppe høyest og lengst.

Blant annet.

Lekene handler nemlig også om å bli sett, om mote og sexappell - selv om det ikke deles ut medaljer i disse øvelsene.

Silikonpupper

Da Holly McPeak proppet puppene med silikon før OL på hjemmebane i Atlanta i 1996, var hun ikke lenger bare kjendis. Hun ble superstjerne.

Som forloveden til agenten til basketstjernen Shaquille O'Neill i NBA, har hun nok fått et par tips om triksene for å tiltrekke seg stor oppmerksomhet. Og dermed høy markedsverdi - som igjen betyr dollar.

I bøtter og spann.

McPeak/May er ranket som nummer to i USA - men i popularitet stiller de likevel milevis foran førsterankede Jennifer Johnson-Jordan (27) og Annett Davis (26).

Sprenger skalaen

I morgen spiller våre sandvolleyhåp Kjemperud/Høidalen åttedelsfinale i OL. I går stilte de som Dagbladet-reportere og fikk stille jentene to spørsmål hver om hva de ville:

Jørre: - Misty, siden du er den single av dere, kunne du tenke deg å spille mixturneringer?

Misty: - Det ville vært gøy. Ikke at det er kjedelig å spille bare mot andre damer, men lag med en gutt og jente gir et helt nytt aspekt. Og det er spennende med litt avveksling.

Vegard: - På en skala fra 1 til 10 hvor mange poeng får Jørre for sitt utseende?

Misty: - Han sprenger skalaen. 10+. Du, Vegard, kommer ikke inn på skalaen engang. Neida, dere er 10-ere begge to. Det er bare 10-ere på stranda...

Høyt nivå

Jørre: - I starten handlet sandvolleyball først og fremst om det gode strandliv. Synes dere det er blitt en stor utvikling her?

Holly og Misty: - Både Misty og jeg vokste opp med strand og sandvolleyball. Nå er sporten blitt mer profesjonell, og det er akkurat hva den trengte for å bli oppfattet som mer seriøs.

Vegard: - Mange mener at lite klær og pene kropper er eneste grunn til at folk ser på sandvolleyball - og at selve idretten er en spøk. Hva synes dere om det?

Holly: - Ja, det er nok riktig at mange som ser sandvolleyball på TV, er mest interessert i å se flotte idrettsutøvere i badedrakter. Og det er forståelig, for sandvolleyspillere er som regel i god form, har flotte kropper og er solbrune. Slikt gir sexappell. Setter man seg inn i sporten, vil man også akseptere at dette er idrett på høyt nivå.

REPORTERE: Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen stilte som reportere og intervjuet de populære amerikanske sandvolleyballjentene Misty May (t.v) og Holly McPeak for Dagbaldet.
POPULÆRE: Holly McPeak og Misty May er ranket som nummer to i USA - men i popularitet stiller de likevel milevis foran førsterankede Jennifer Johnson-Jordan og Annett Davis.