Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det er bare å dra ned hetta, Klopp - Liverpools skademareritt vokser

Nærmer seg likevel et trofé.

EN VÅT TYSKER: Jürgen Klopp nærmer seg sitt første trofé som Liverpool-sjef. Mot Stoke i kveld tvang regnet manageren til å dra hetta over hodet. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
EN VÅT TYSKER: Jürgen Klopp nærmer seg sitt første trofé som Liverpool-sjef. Mot Stoke i kveld tvang regnet manageren til å dra hetta over hodet. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

• Stoke - Liverpool 0-1 (0-1):

(Dagbladet): Liverpool slo i kveld Stoke borte i den første av to semifinaler i ligacupen, og tok dermed et langt steg mot finalen på Wembley i februar.

Der kan klubben eventuelt sikre sitt første trofé siden 2012.

Unggutten Jordan Ibe ble matchvinner etter å ha hamret inn 1-0 fra kort hold etter et herlig Liverpool-angrep noen minutter før pause.

Men selv om det ble seier, skapte matchen mer hodebry enn nødvendig for manager Jürgen Klopp i kveld. Både Philippe Coutinho og Dejan Lovren gikk nemlig av banen med skade allerede før pause.

Dermed vokser Liverpools skadeliste ytterligere. Fra før av er spillere som Daniel Sturridge, Mamadou Sakho, Martin Skrtel, Jordan Henderson og Danny Ings ute med skader.

Frustrert Klopp - Vi fikk to ille skader, og derfor ser jeg ikke på meg selv som spesielt heldig i kveld. Nå har vi tre skadde midtstoppere, og den eneste som ikke er skadet fikk krampe på slutten av kampen, sier Jürgen Klopp, ifølge BBC.

- Det største problemet for oss er skadene. Det er veldig frustrerende. Vi har for mange skader. Når noen spillere kommer tilbake fra skade, blir andre skadet. Det er en syklus vi må komme oss ut av. Vi har ingen pauser, ingen mulighet til å komme oss, sier han videre.

Liverpool er samtidig i ferd med å bli akterutseilt i Premier League. Laget er i øyeblikket på 8. plass, 12 poeng bak serieleder Arsenal.

Skuddmuligheter Klopps mannskap festet uansett grepet umiddelbart i kveld, og kom til en rekke skuddmuligheter de første ti minuttene. Både Coutinho, Emre Can og Firmino så skarpe ut, men det ble mye nesten for Liverpool innledningsvis.

Stoke, på sin side, lå relativt lavt i banen, og forsøkte den samme suksessoppskriften de har brukt mot andre storlag tidligere denne sesongen - ligge lavt og satse på kontringsstyrken til spillere som Bojan, Shaqiri, Afellay og Arnautovic.

Liverpool stilte med en tilnærmet førsteellever, men Klopp ga spillere som Kolo Toure, Joe Allen og Adam Lallana muligheten. I tillegg kom stortalentet Ibe inn for en skadet Coutinho etter bare 18 minutters spill.

Liverpools skadesituasjon ble ytterligere forverret etter en drøy halvtime, da Dejan Lovren hinket av banen, og ble erstattet av James Milner.

Flott kontring Like etterpå fikk Merseyside-gutta imidlertid noe å smile for da innbytter Ibe satt inn 1-0.

Angrepet før Liverpools ledermål var i tillegg av det pene slaget: Innbytter Milner slo en herlig stikker ned langs høyrekanten, til Lallana, som tok med seg kula og la den langs bakken inn i Stoke-boksen.

I full fart bakfra kom Allen, som forsøkte å skyte, men ballen skled av waliserens fot og la seg perfekt til for Jordan Ibe, som brukte ett touch, før han styrte ballen i nettet med venstrebeinet.

JUBELPOOL: Slik feiret Jordon Ibe og Roberto Firmino førstnevntes scoring i ligacupsemifinalen i kveld. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
JUBELPOOL: Slik feiret Jordon Ibe og Roberto Firmino førstnevntes scoring i ligacupsemifinalen i kveld. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

Stoke, som tidvis har spilt glitrende angrepsfotball denne sesongen, slet på den siste tredelen av banen stort sett hele den første omgangen.

Mark Hughes' gutter skapte riktignok en sjanse etter en corner rett før hvilen, men Liverpool fikk blokkert avslutningen.

Nestenmuligheter Stoke startet 2. omgangen best, men klarte ikke å utnytte et spillemessig overtak. Isteden var det Liverpool som tok mer og mer over, og tilsynelatende hadde kontroll på tingenes tilstand.

Stoke forsøkte så godt de kunne å skape en form for press mot slutten av oppgjøret, men lyktes aldri med å komme til en skikkelig 100-prosentsjanse på Simon Mignolet i Liverpool-buret.

Det nærmeste hjemmelaget kom var Jonathan Walters' svake avslutning etter en god stikker gjennom to minutter på overtid.

Dermed endte kampen 0-1, noe som er et godt utgangspunkt for Klopp - som kan være på vei mot sitt første trofé med Liverpool - før returkampen på Anfield 26. januar.

Et ekstra skår i gleden for tyskeren var at også Kolo Toure kan ha pådratt seg en skade. Ivorianeren holdt seg til baksiden av låret på tampen av oppgjøret.

• Everton og Manchester City møtes i den andre semifinalen i ligacupen. Det første oppgjøret spilles i morgen.

• Til helga spilles den tredje runden i FA-cupen. Liverpool møter Exeter City, mens Stoke skal opp mot Doncaster.

0-1: Her styrer Jordan Ibe inn 1-0 for Liverpool i kveld. Unggutten kom inn for en skadet Coutinho. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB Scanpix
0-1: Her styrer Jordan Ibe inn 1-0 for Liverpool i kveld. Unggutten kom inn for en skadet Coutinho. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media