Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er bare å gratulere Magnus. All ære til ham

Men Anand skylder på egne feil.

ABDISERT KONGE: Vishy Anand var svært skuffet over å ha mistet VM-tittelen i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ABDISERT KONGE: Vishy Anand var svært skuffet over å ha mistet VM-tittelen i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen knuste Vishy Anand sammenlagt, og ble i dag verdensmester i sjakk.

På pressekonferansen etter at tittelen var sikret sa nordmannen at han har følt seg avslappet helt siden det tredje partiet.

Den abdiserte kongen Vishy Anand var derimot alt annet enn fornøyd etter å ha mistet VM-tittelen på hjemmebane.

- For mange feil - Jeg har ikke lenger evnen til å spille lange kamper uten å gjøre feil. I år har jeg gjort mange feil i de lange kampene, sier han på pressekonferansen i Chennai.

- Måten jeg tapte dette på er akkurat den måten jeg mente jeg ikke burde tape på, fortsetter han.

Rutinerte Anand hadde imidlertid ikke noe problem med å gratulere sin norske overmann.

- Bare å gratulere - Det femte partiet var et hardt slag, og så ble det bare verre og verre. Det er bare å gratulere Magnus. All ære til ham, sier Anand, og legger til:

- Jeg er først og fremst veldig skuffet over mitt eget spill. Jeg syns det er synd at jeg ikke leverte bedre. Jeg klarte aldri å gjennomføre strategien min.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media