SCORET IGJEN: Mohammed Abdellaoue noterte seg for sesongens tolvte mål. Spissen scoret VIFs mål nummer fire mot Kongsvinger. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.
SCORET IGJEN: Mohammed Abdellaoue noterte seg for sesongens tolvte mål. Spissen scoret VIFs mål nummer fire mot Kongsvinger. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.Vis mer

- Det er bare å gratulere VIF med fantastisk fotball

Vålerenga scoret fem. Puster RBK i nakken.

|||ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Kongsvinger 5-2.
  Et Kongsvinger-lag på desperat poengjakt hadde gjort hjemmeleksa si før møtet med Vålerenga, og planen om å ligge kompakte, hindre løp i mellomrommene, for så å utnytte de overgangsmulighetene som bød seg, holdt bra i én omgang.

Morten Berre sørget for 1-0 til Enga før mange hadde rukket å finne plassene sine på Ullevaal, og KILs 1-1 kom neste like kjapt.

André Muri handset, og Olav Tuelo Johannesen satte straffesparket sikkert i mål. 1-2 til KIL kom etter godt forarbeid av Carl-Erik Torp. Adem Güven avsluttet til høyre for en sjanseløs Lars Hirchfeldt.

Spektakulært Fellah-mål
På overtid i første omgang, et spektakulært utlikningsmål av Mohammed Fellah:

Fra 17 meter smalt han til. Ballen traff tverrliggeren bak Myhre, før den traff keeperen i armen og gikk i mål.

- Målet de fikk rett før halvtid var psykologisk vanskelig for oss, sier Kongsvinger-trener Tony Gustavsson til NRK.

I pausen fikk Vålerenga - som så ofte før - justert spillet sitt, og utover i andre omgang ble det klasseforskjell på topp og bunn av Tippeligaen.

3-2 kom etter et flott av Zajic som dro seg fri på venstrekanten. Fellah hoppet over ballen før den havnet hos Singh, som plasserte ballen til venstre for Myhre.

4-2 var også en scoring av ypperste klasse, signert Tippeligaens toppscorer Moa.

Han steg til værs på fem meter, og plasserte ballen i lengste hjørne med pannebrasken.

Vålerenga spilte bra, og hadde flere store målsjanser de siste 15 minuttene av kampen.

Førsteomgang kostet krefter
På overtid kom 5-2, den endelige spikeren i KIL-kista, ved innbytter Luton Shelton.

Spissen fikk et innlegg fra høyre, kastet seg fram og headet ballen mellom føttene på en fomlete Thomas Myhre, som til syvende og sist sparket ballen i eget mål.

- Tapet handler mye om at vi møter et veldig ballsikkert lag som VIF. Det koster krefter å spille som vi gjorde i førsteomgang, sier Gustavsson.

På spørsmål om hva hedmarkingene skal gjøre for å unngå nedrykk svarer svensken:

- De (spillerne) visste før sesongen at det kom til å bli en tøff reise i Tippeligaen. At vi er på nedre region av tabellen er ingen nyhet. Vi må bare jobbe videre, og være stolte av førsteomgangen vi presterte, sier han.

- Det er bare å gratulere VIF med fantastisk fotball.

VIF-trener Martin Andresen ville ikke snakke laget sitt inn i gullkampen, tross at de blå ligger kun to poeng bak RBK med én kamp mer spilt.

- Vi ser kun innover i oss selv, og vurderer prestasjonene våre, sier Andresen til NRK.

IMPONERT: Tony Gustavsson innrømmer at Kongsvinger rett og slett tapte for et bedre lag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.
IMPONERT: Tony Gustavsson innrømmer at Kongsvinger rett og slett tapte for et bedre lag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX. Vis mer
FELLAH-PERLE: Mohammed Fellah knallet til med bredsiden fra 17 meter. Skuddet gikk via Thomas Myhres hånd og i mål. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.
FELLAH-PERLE: Mohammed Fellah knallet til med bredsiden fra 17 meter. Skuddet gikk via Thomas Myhres hånd og i mål. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX. Vis mer