- Det er bare å nyte en sånn scoring. Pang! Helt fantastisk

Se drømmemålet som sender Sarpsborg bort fra bunnen.

Sarpsborg 08 - Brann 3-2

Et hardt presset Sarpsborg trengte seier da Brann gjestet bunnlaget.

Og blåtrøyene leverte foran egne fans. Med 3-2-seier klatret laget bort fra bunnen og opp til kvalikplass. Nå er presset over på Høneføss og Tromsø, som er to poeng bak.

HELSVART: Brann fortsetter å slite på bortebane og står med én borteseier på 13 kamper. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HELSVART: Brann fortsetter å slite på bortebane og står med én borteseier på 13 kamper. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Vi er uheldige. Vi bommer for mye og målene til Sarpsborg er litt tilfeldig, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2.

Sarpsborg imponerte i 1. omgang. Først Mohamed Elyounoussi etter 31 minutter og rett før pause klinket Steffen Ernemann inn en kandidat til årets mål.

- Det er et kongemål. Jeg er bare glad.  Jeg fikk nylig en datter og dette målet var til henne, sier Ernemann til TV 2.

Danske Ernemann banket til fra 30 meter og ballen gikk rett i vinkelen bak en sjanseløs Piotr Leciejewski i Brann-målet.

- Det er bare å nyte en sånn scoring. Pang! Helt fantastisk, sa TV 2-ekspert Daniel Nannskog om stjernetreffet.

Bare minuttet senere var Elyounoussi frampå og chippet inn 3-1 til hjemmelaget.

Seieren betyr at Sarpsborg klatret bort fra bunnplassen i Tippeligaen og opp på kvalikplassen. Amin Askar og Martin Pusic scoret målene til Brann.

Tidlig Askar-mål Det var derimot  Brann som hadde mest å juble for i åpningsminuttene. Amin Askar løp fra Sarpsborg-forsvaret etter bare 70 sekunders spill og scoret 1-0 til bergenserne.

Men etter scoringen tok Sarpsborg over spillet.

Tomasz Sokolowski hadde en gigasjanse til å score for Brann rundt midtveis i 1. omgang. Martin Pusic la ballen 45 gradet ut til midtbanespilleren som bredsidet kula utenfor målet fra fem meter. En elendig avslutning.

Opphenting Hjemmelaget startet opphentingen etter 31 minutter. Elyounoussi var heldig etter en corner - og ballen nærmest traff ham i hodet. Det var likevel nok til å heade inn 1-1 i Østfold.

Etter 44 minutter banket Ernemann inn 2-1 på fantastisk vis, før Elyounoussi økte til 3-1 minuttet senere.

Martin Pusic headet inn 3-2 etter en Brann-corner rundt halvveis i andre omgang, men det holdt likevel ikke for bortelaget. Brann står med én fattig seier på bortebane denne sesongen.