Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er bare å takke for at de er så dumme i Norge

Halfvarsson blander seg inn i Northug-diskusjonen.

KRITISK: Calle Halfvarsson (t.v.) synes det er tåpelig at Petter Northug må gå NM-sprinten i morgen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KRITISK: Calle Halfvarsson (t.v.) synes det er tåpelig at Petter Northug må gå NM-sprinten i morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): At Petter Northug måtte avbryte høydeoppholdet for å kvalifisere seg til VM-sprinten, har blitt tatt dårlig imot av mange.

Nå blander en av Northugs største rivaler, svenske Calle Halfvarsson, seg inn i debatten.

- Det er bare å takke og bukke for at de så dumme i Norge. Om jeg hadde vært Petter, hadde jeg vært veldig irritert, sier Calle Halfvarsson til Expressen.

Northug trodde han var kvalifisert for VM-sprinten i kraft av 2. plassen i Kuusamo i november, men sprintlandslaget har gjort det så skarpt at Northugs kandidatur har blitt svekket.

Forstår ingenting I Lahti slo sågar lillebror Tomas Northug til med en verdenscupseier i klassisksprinten. Dermed er det så mange om beinet at Northug må dokumentere god form i morgendagens NM-sprint om han skal bli sprintverdensmester i Falun.

- Jeg forstår ikke hvorfor man skal kreve at noen drar hjem når Petter har en bedre plan og vil trene i høyden. Jeg mener at Petter burde være et selvsagt valg på klassisksprinten, mener Halfvarsson.

Tror Norges Skiforbund vil tilfredsstille NM-arrangøren Den svenske langrennsstjernen har sin teori på hvorfor Northug beordres til å delta i morgendagens NM-sprint.

- Jeg antar at de bare vil ha hjem Petter for å tilfredsstille arrangøreren av NM, sier Halfvarsson.

- Det har kanskje noe med Coop-avtalen, men det er uansett tåpelig! Petter burde være klar for VM-sprinten for lenge siden.