- Det er bare drit kjedelig

Hushovd irritert etter velt. Boonen tok sin fjerde Paris-Roubaix-triumf.

«Helvete i Nord»: Tom Boonen tok sin fjerde Paris-Roubaix-triumf i dag. Foto: Reuters / Pascal Rossignol / Scanpix
«Helvete i Nord»: Tom Boonen tok sin fjerde Paris-Roubaix-triumf i dag. Foto: Reuters / Pascal Rossignol / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tom Boonen vant Paris - Roubaix for fjerde gang i karrieren. Han og landsmann Roger De Vlaeminck er de eneste i rittets 110 år lange historie som har vunnet «Helvete i Nord» fire ganger.

Over 50 kilometer gjensto da Boonens bruddkamerat Niki Terpstra gikk tom for krefter. Boonen tok sjansen på å fortsette alene, og til tross for at Edvald Boasson Hagens Sky-lag tidvis kjørte hardt for å hente inn 31-åringen klarte de aldri å kjøre inn «Tornado Tom».

Han kom med det alene inn på Velodromen, og kjørte over mållinja i ensom majestet.

Sébastien Turgot og Alessandro Ballan gjorde opp om andre- og tredjeplassen, og førstnevnte ble tildelt andreplassen med bare et par milimeters klaring.

Hushovd-velt Thor Hushovd var uheldig og veltet med seks mil igjen. Sørlendingen gikk i asfalten i en rundkjøring, i et område der det ikke var brostein, men kom seg raskt på sykkelen igjen.

Låret hans var imidlertid tydelig rammet, og 34-åringen kom i mål på en 14. plass, 4:23 bak Boonen.

- Det er bare drit kjedelig. Jeg hadde gode ben, og så gjør jeg en en feil og da var det rett i bakken. Da var det over, sier Hushovd til TV 2 Sporten etter løpet.

Hushovd måtte gjøre en brå bevegelse da Juan Antonio Flecha holdt på å kjøre på en person ved løypa.

NORSKE HÅP: Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen før starten av sykkelrittet Paris-Roubaix i morges.
Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix
NORSKE HÅP: Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen før starten av sykkelrittet Paris-Roubaix i morges. Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix Vis mer

- Jeg måtte hoppe over en midtrabatt og landet litt skjevt. Da var det rett i bakken. Jeg skjønte da at det var over, men i ren fortvilelse ga jeg bare gass. Det er bare meg selv jeg kan takke, sier Hushovd.

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff var de to andre norske håpene, men de to klarte ikke hevde seg blant de beste.

Boasson Hagen hang lenge med blant de beste, men gikk fullstendig tom for krefter og kom i mål over syv minutter etter Boonen på en 42. plass.

Kristoff kom på en 57. plass.