REPRISE: Marcus Hellner og Devon Kershaw ledet an da Petter Northug ble tatt igjen på 35-kilometeren torsdag. I dag vil de to gjøre det samme i monsterbakken.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
REPRISE: Marcus Hellner og Devon Kershaw ledet an da Petter Northug ble tatt igjen på 35-kilometeren torsdag. I dag vil de to gjøre det samme i monsterbakken. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Det er bare drittpreik fra Petter

Kershaw tror ikke på Northug, og vil hjelpe Hellner med å knekke ham i monsterbakken.

Følg siste etappe av Tour de Ski i studio kl. 12.30 (kvinner) og 14.30 (menn)!

(Dagbladet): Petter Northug var helt klar etter gårsdagens klassiske 20-kilometer: I dag skal han satse alt på å ta igjen det ene minuttet og de 22 sekundene fram til Dario Cologna, alt annet blåser han i.

- Dør jeg så dør jeg. Om jeg blir to eller fire, spiller egentlig ingen rolle, sa Northug.

Bak ham jager Marcus Hellner og Devon Kershaw, som begge starter rundt 44 sekunder etter. Sistnevnte tror imidlertid ikke et sekund på at Northug gir blaffen i den andreplassen.

- Northug snakker bare piss. Han kan si hva han vil. Men innerst inne vet han at Cologna allerede har vunnet. Og da kommer han til å satse på andreplassen. Alt annet er drittpreik, sier Kershaw til Expressen.

Kjører alt de kan
Derfor har kanadieren lagt en plan, sammen med Hellner. De to skal samarbeide om å knekke Northug i bakken.

- Jeg og Markus skal snakke sammen. Så skal vi kjøre sammen alt vi kan for å jage Petter, sier Kershaw, og får støtte av svensken.

PISSPREIK: Devon Kershaw tror ikke et sekund på at Petter Northug gir blaffen i andreplassen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PISSPREIK: Devon Kershaw tror ikke et sekund på at Petter Northug gir blaffen i andreplassen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Sammen kan jeg og Kershaw gjøre masse. Bare på de seks kilometerne fram til bakken kan vi ta inn mye tid, mener Hellner.

Det gjorde de også på torsdagens 35 kilometer jaktstart.

Da var det Hellner og Kershaw som store deler av løpet dro toget som til slutt tok inn en sliten, og det skulle vise seg feilsmurt, Petter Northug.

Nordmannen slo dem alle i en omdiskutert spurt om andreplassen. Men Devon Kershaw merket seg svakhetstegn.

- Hellner er supersterk. Og jeg har sett hva han kan gjøre i denne bakken. Er det noen i verden som kan ta igjen Petter opp fjellet, så er det Marcus, mener kanadieren.

- Det kommer an på hvilken Petter som dukker opp. Er det Petter som han var før jul, da har vi null sjans. Er det Petter fra torsdag, da tar Marcus ham, sier Kershaw, som selv mener han vil få nok med å klamre seg til tredjeplassen om han og Hellner tar igjen nordmannen.

Samme med andre- eller fjerdeplass
I fjor startet også Dario Cologna først, og Petter Northug klarte å ta inn omtrent et halvminutt på rettstrekket før den avsluttende bakken.

Northug står fast ved at han bare går for seier i dag, og vil ikke se bakover mot Hellner og Kershaw.

- Tar de meg igjen er det fordi jeg har gåttt så hardt at jeg har fått det, sier Petter om de to partnerne.

- Hva gjør du om de kommer?

- Legger meg i høyrefila og lar dem gå. Ærlig talt, jeg går for seier. Klarer jeg ikke det, er det det samme om det blir andre- eller fjerdeplass. Nesten, i alle fall.