Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er bare Elise som scorer sånne mål

Suverene Røa vant The Double - «såvidt».

MATCHVINNER MED PRAKTSCORING:
Røaspillerne jubler over 1-0 målet til Elise Thorsnes under NM-finalen for kvinner mellom Røa og Team Strømmen på Fornebu arena lørdag ettermiddag.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
MATCHVINNER MED PRAKTSCORING: Røaspillerne jubler over 1-0 målet til Elise Thorsnes under NM-finalen for kvinner mellom Røa og Team Strømmen på Fornebu arena lørdag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

||| Røa - Team Strømmen 1-0

FORNEBU (Dagbladet): I serien tok Røa 20 poeng mer enn finalemotstander Team Strømmen.

I Telenor Arena i dag var det bare effektiviteten foran mål som var forskjellen på de to lagene.

Målet til Elise Thorsnes (21) gjorde at Dynamite Girls tok sitt fjerde cupmesterskap på fem år, og det andre The Double på rad.

- Dette er tredje gang vi tar dobbelen. Det er ganske stort, sier Siri Nordby til TV 2.

På spørsmål om hvem som har æren for Røas dominans tar trener Geir Nordby ordet:

- Den må nesten jeg ta, fleiper han.

Og fortsetter:

- Det er laginnsatsen som gjør det, det er den vi prøver å utvikle hele tida. Det er det vi vinner på. En og en er vi sjanseløse.

Vakkert ledermål

Team Strømmen burde tatt ledelsen i Fornebu Arena, men Rhian Wilkinson misset på kjempesjansen etter 13 minutter. Hun kastet seg fram på innlegget fra Una Nwajei, men ble forstyrret da hun skulle sette ballen i åpent mål fra tre  meter.

Røa sleit voldsomt fra start, og skapte ikke noe som helst framover den første halvtimen. Den farligste målsjansen var bakoverheadingen til corner fra Strømmen-stopperen Marita Skammelsrud Lund etter 27 minutter.

To sjanser i løpet av ett minutt kunne bragt favoritten i ledelsen, men langskuddet fra Kristine Edner Wæhler ble slått til corner og headingen fra Elise Thorsnes gikk like utafor.

Åtte minutter før pause skjedde omsider det som Røa-fansen hadde kommet til Fornebu Arena for å oppleve. Elise Thorsnes (21) fikk ballen på 23 meter, ladet kanonen og smelte ballen vakkert i det lengste hjørnet, via stolpen.

SUVERENE: Røa-jentene vant The Double igjen, slik de har gjort hele tre ganger. 
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SUVERENE: Røa-jentene vant The Double igjen, slik de har gjort hele tre ganger. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

- Vi begynte litt dårlig, kan du si. Så det var ekstra godt å få ballen i kassa så vi kunne slappe av og senke skuldrene. Det er bare Elise som kan score sånne mål, skryter lagvenninne Lene Mykjåland til TV 2.

Hovedpersonen er langt mer beskjeden:

- Jeg tenkte bare å fyre av og håpet på det beste, sier hun.

Team Strømmen best etter pause

Målet bragte ikke bare Dynamite Girls i ledelsen, men var også det første etter to målløse kamper (seriefinalen mot Stabæk og åttendelsfinalen i Champions League mot russiske Zwezda, begge 0-0).

Målscorer Elise Thorsnes hadde en supersjanse til å øke ledelsen fem minutter etter pause, men skuddet fra 18 meter strøk like utafor stolpen.

Strømmen-jentene trykket på for en utligning, og hadde to store målsjanser før timen var gått. Først ved Diana Matheson som løp igjennom hele Røa-forsvaret, men skuddet hennes ble for løst til at keeperen fikk noen problemer.

Una Nwajei hadde også en suser av et skudd like etterpå, men  Røa-keeper Caroline Knutsen hindret scoring med en kjemperedning.

Samme jente var også nær utligning etter 64 minutter, men da fikk Røa-stopper Marit Fiane Christensen headet ballen til corner.

På overtid var Strømmen-stopper Marita Skammelsrud Lund igjennom på venstrekanten, men skuddet gikk hårfint utafor.
Juryen på banen kåret Diana Matheson, Team Strømmen som finalens beste spiller.

             

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media