Det er bare en mann som avsetter trenere i Vålerenga og han er fortsatt på Rekdals side

Det er viktig for Vålerenga at Kjetil Rekdal og Christian Grindheim begravde stridsøksa. Det er enda viktigere at Tor Olav Trøim var der da det skjedde.

KJETIL REKDAL HAR ansvaret for fotballaget Vålerenga. Det er hans oppgave å levere resultater i forhold til forutsetninger og forventninger. Det er hans oppgave å stå til ansvar for det som skjer. Men når det går galt - og denne sesongen har det så langt gått alvorlig galt, spesielt i forhold til forventningene - er det ikke en lagkapteins misnøye eller en ulmende spillergruppe som bestemmer Kjetil Rekdals skjebne.

Det er Tor Olav Trøim.

Det er han som er sjefen i Vålerenga.

VÅLERENGA KUNNE VÆRT Lyn eller Skeid om det ikke hadde vært for Trøim. Klubben hadde i hvert fall ikke spilt i Tippeligaen uten de konstante tilskuddene, så avhengig er Vålerenga av finansmannens midler. Og derfor var det stor symbolsk kraft i det møtet han hadde med spillere og trenere mandag formiddag.

Tor Olav Trøim dukker nemlig ikke opp på Valle for å slå i hjel en time eller to.

Og denne gangen gjorde han det for å skape ro, ta sin del av ansvaret og for å fortelle spillergruppa hvordan han tar tenkt til å bygge klubben.

NÅR VÅLERENGAS EIER for en gangs skyld ser i et kamera og sier at konflikten er løst, vel, da er den det. Hadde den ikke vært det ville Christian Grindheim vært ute av døra på Valle. Det er ikke mulig å se en annen løsning på de siste dagenes konflikt. For selv om Kjetil Rekdal ikke er fredet så har han fortsatt Tor Olav Trøims fulle støtte og tillit.

En dårlig vårsesong og en misfornøyd spiller eller tre er ikke i nærheten av å forandre på det.

I DET PERSPEKTIVET var VIF-eierens besøk som en trippelseier å regne for Kjetil Rekdal. Det er ingen liten gevinst på en sak mange eksperter, seinest de som satt i TV2s studio søndag kveld, var enige om at han ikke ville komme styrket ut av.

FOR DET FØRSTE gikk det som det måtte gå og som vi siterte Rekdal på allerede søndag kveld. Uoverensstemmelsene med Christian Grindheim ville bli løst og han vil være klar for cupkampen til onsdag.

FOR DET ANDRE var Tor Olav Trøims besøk i garderoben det Kjetil Rekdal trengte om det stemmer at en ulmende spillergruppe var et tap eller to til fra å gjøre opprør mot treneren.

OG FOR DET tredje bekrefter VIF-eierens frammøte det han ved et par anledninger har sagt, at han forplikter seg til klubben og ser en lysere framtid på den nye arenaen som står ferdig om 14 måneder.

Det siste, med tanke på den situasjonen Vålerenga er i både sportslig og administrativt, er uten tvil det viktigste.

KJETIL REKDAL ER selvfølgelig ikke uten ansvar i denne saken. Presset som han er, fordi Vålerenga mangler mer enn bare poeng, har han havnet mellom to stoler. Men med eierens støtte og en smilende kaptein som også tar sjølkritikk er det grunn til å tro at Vålerenga snur dette.

Ikke minst fordi Kjetil Rekdal har satt øynene på cupen, det eneste Vålerenga kan vinne.

Det er da han er på sitt beste.