Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er bare et spørsmål om tid før Ole Gunnar trener en klubb i utlandet

Ekspertene hyller Solskjær.

PREMIER LEAGUE NESTE?: Med tre trofeer på tre år er Ole Gunnar Solskjær en ettertraket manager.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
PREMIER LEAGUE NESTE?: Med tre trofeer på tre år er Ole Gunnar Solskjær en ettertraket manager. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Med sitt tredje trofé på like mange år, blir Ole Gunnar Solskjærs CV som manager mer og mer imponerende.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen skriver i dagens papirutgave at Solskjær har blitt for stor for Norge:

«Seriegull 2011, nytt seriegull 2012 og NM-tittel og kongepokal på Ullevaal stadion i går ettermiddag. Noen har det bare i seg. Og når du på toppen av det heter Ole Gunnar Solskjær, og kommer med de varmeste anbefalinger fra Sir Alex Ferguson, da er det egentlig bare et tidsspørsmål før potensialet og utviklingsmulighetene nærmest krever et høyere nivå enn det norske»

Solskjær har tidligere i høst blitt linket til Brede Hangelands Fulham, og var også aktuell for både Everton og Stoke i sommer.

C More-kommentator Kenneth Fredheim mener Solskjær er klar for en større jobb.

- Det er kun et spørsmål om tid før Ole Gunnar trener en klubb i utlandet, sier Fredheim til Dagbladet.

Et verdispørsmål Fredheim tror Solskjær kan utsette en eventuell utenlandsjobb av hensyn til familien.

- Det blir et verdispørsmål for han. Han vil kanskje ikke taue ungene rundt fra sted til sted. Han er en sjelden fugl i det henseende, og det står det stor respekt av, sier Fredheim.

ROSER SOLSKJÆR: Kenneth Fredheim er sikker på at Solskjær vil trene en klubb i England i framtiden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ROSER SOLSKJÆR: Kenneth Fredheim er sikker på at Solskjær vil trene en klubb i England i framtiden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Han tror Solskjær kommer til å vurdere mange faktorer før han reiser utenlands.

- Det handler om å finne den rette klubben, med den rette økonomien, og med et godt lederskap som tenker langsiktig.

Lite tålmodighet Karl Petter Løken, ekspertkommentator i NRK, sier Solskjær ville fått det mye tøffere i Premier League.

- Presset i Premier League er mye større enn det som har vært i Molde. Hadde han hatt den sesongstarten han hadde i år med en Premier League-klubb, hadde han ikke hatt en jobb, sier Løken til Dagbladet.

- De er ikke like tålmodige i England som i Molde. I tillegg er han ikke et like stort navn der som her i Norge, så han kan ikke leve på det. Men det vet han bedre enn noen andre.

Løken mener det er vanskelig å si om Solskjær drar til utlandet etter denne sesongen.

- Han har jo et svært spennede lag i Molde, og ønsker sikkert å sette sitt preg på norsk fotball en tid framover. Men hvis han får et godt tilbud, så kan det godt hende han har lyst på nye utfordringer, sier Løken.

Ble bedre av serienedturen TV2-kommentator Øyvind Alsaker tror også Solskjærs omdømme som manager er styrket.

- Denne sesongen var i ferd med å bli en ripe i lakken. Hvis Molde hadde gått fra seriemestere to år på rad til sjetteplass i serien og andreplass i cupen, hadde det vært en uforklarlig nedtur. Men nå går det inn i pakken til Solskjær, med tre trofeer på tre år, sier Alsaker til Dagbladet.

EN UTFORDRING: Karl Petter Løken tror Solskjær ville oppleve mye større press i Premier League. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
EN UTFORDRING: Karl Petter Løken tror Solskjær ville oppleve mye større press i Premier League. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix Vis mer

Selv om Molde skuffet i serien i år, tror Alsaker det kan ha vært positivt for Solskjærs utvikling som manager.

- Jeg tror han har blitt en bedre manager på grunn av motgangen. Det å lære å takle motgang og komme seg tilbake på den måten han har gjort, er en veldig god egenskap å ha som manager. Jeg tror faktisk han er bedre nå enn det han hadde vært hvis han hadde vunnet serien.

Drømmen om United Både Fredheim og Alsaker tror Solskjær ser for seg England som sitt fremste mål.

- Jeg tror ikke han drar til for eksempel Sverige eller Danmark først, det er utvilsomt England som er målet hans, sier Fredheim.

- Han er på shortlista når engelske klubber ser seg om etter en ny manager. Jeg tror det er større sannsynlighet for at han drar til Premier League enn en annen liga, både fordi han kjenner ligaen selv, og fordi det er der han har det beste omdømmet. Dessuten har han jo sagt at han drømmer om å trene United en dag, sier Alsaker.

BLITT BEDRE AV MOTGANGEN: Øyvind Alsaker tror Moldes motgang i serien har gjort Solskjær til en bedre manager. Foto: Morten Holm / SCANPIX
BLITT BEDRE AV MOTGANGEN: Øyvind Alsaker tror Moldes motgang i serien har gjort Solskjær til en bedre manager. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer