LSK Kvinner vant The Double for femte gang

Det er bare ett lag i Norge

LSK Kvinner hadde hørt rykter om at Vålerenga var ute for å vippe dem av tronen. De svarte med å herje med Norges nest beste lag.

KANARIFUGLER PÅ VINGENE: LSKs Anja Sønstevold jubler etter 5-1 scoringen mot Vålerenga. Norges beste fotballag herjet med det nest beste da kongepokalen lå i potten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KANARIFUGLER PÅ VINGENE: LSKs Anja Sønstevold jubler etter 5-1 scoringen mot Vålerenga. Norges beste fotballag herjet med det nest beste da kongepokalen lå i potten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • LSK Kvinner - Vålerenga 5-1 (4-0)

TELENOR ARENA (Dagbladet): LSK Kvinner har vært Norges suverent beste fotballag siden de vant sitt første seriegull i 2012. Med enda en kongepokal i troféskapet, den femte på åtte år, nå mer enn noen gang.

Når det kommer til vinnerkultur og trofeer er det egentlig bare ett lag i Norge.

LSK KVINNER-VÅLERENGA ble av mange naturlige årsaker solgt inn som tidenes cupfinale. Det var et ærlig forsøk på å skape noe norsk kvinnefotball endelig har fått ferten av denne sesongen, stemning, støy og entusiasme. Dronning Sonja var der av nevnte årsak. Svigerdatter kronprinsesse Mette-Marit var der også. Ja, selv Erna hadde tatt fri fra Krf-kosen og den massive kritikken etter at hun snudde fra forbud til utredning i den meget betente homoterapidebatten.

Vålerenga derimot, de var ikke der.

I HVERT FALL ikke som et konkurransedyktig fotballag. Og som et lag med tro på egne ferdigheter. Før pause var Vålerenga ingenting denne ettermiddagen.

Med et forsvarsspill tuftet på enda mindre.

DET ER EN ting å tape sesongens største fotballkamp, det må man ta høyde for, det er alltid mulig. Det er noe helt annet å gi det bort gjennom passivitet og hjernedødt forsvarsspill. For det var det Vålerenga gjorde gjennom den første omgangen av sesongens siste kamp, de spilte Lillestrøm gode.

Det skal ikke være mulig.

Når målet er å vippe Norges beste lag ned fra tronen må du være på plass når toget går.

DET ER MYE følelser mellom Lillestrøm og Vålerenga. Hvilket er bra. Gutta har gjort sine årlige derbyer til Norges største, viktigste, tøffeste og mest dramatiske nabofighter i norsk fotball. Jentene ønsker å bygge det samme. Og med cupfinale i enden av en sesong der lagene endte en og to i Toppserien, ble denne finalen sett på som en grunnstein i en framtidig rivalisering norsk kvinnefotball aldri har opplevd.

Det ble ikke riktig sånn.

Det ble mest spill mot ett mål.

LSK KVINNER TAPER ikke cupfinaler. Etter 5-1 over Vålerenga har de fem av fem. Det er fullt hus. Ett hundre prosent. Sist de tapte en cupkamp ble de slått av 1-0 av Vålerenga. Det var i semifinalen i 2017. Hvilket betyr at Vålerenga, som tapte 1-0 for Avaldsnes sist de var i Telenor Arena, ikke vinner finaler.

Denne gangen var de ikke engang i nærheten.

«TIDENES FINALE» KOM dessverre heller ikke i nærheten av kampen som fortsatt holder merkelappen med tre og et halvt tusen tilskuere, Asker - Røa (2-3) på Bislett tilbake i 2006. For 13 år siden mobiliserte Asker og Røa 8856 tilskuere til finalen.

LSK-Vålerenga klarte bare drøye fem tusen.

Det er også en skuffelse, akkurat som Vålerenga.

Det eneste du kan ta for gitt i norsk kvinnefotball, og som du alltid vet leverer, er LSK Kvinner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer