HÅPET PÅ NOE ANNET: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen drømme om motstandere som kunne fylle Lerkendal i Europa League. Med Zenit, Real Sociedad og Vardar fikk han nesten det verst tenkelige. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HÅPET PÅ NOE ANNET: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen drømme om motstandere som kunne fylle Lerkendal i Europa League. Med Zenit, Real Sociedad og Vardar fikk han nesten det verst tenkelige. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Europa League-trekningen

Det er bare ett ord som beskriver RBK-trekningen: Bånn!

FC København trakk en lite sexy, men overkommelig gruppe i Europa League. Rosenborgs er dessverre bare vanskelig og kjedelig.

KÅRE INGEBRIGTSEN DRØMTE om en gruppe med Arsenal, Hertha Berlin og FC København. Han fikk Zenit fra St. Petersburg, Real Sociedad fra San Sebastian i spansk baskerland og Vardar fra Skopje i Makedonia.

DRØMMEN HADDE VÆRT beintøff, men ville fyllt Lerkendal i hvert fall to ganger. Europa League gruppe L gjør det ikke. Vi har ikke noe forhold til russisk og makedonsk fotball i Norge. Selvfølgelig har vi ikke det. Og hva Real Sociedad angår, selv om de kommer fra Spania, så løper vi ikke ned dørene for dem heller.

Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid, ja.

Real Sociedad, nei dessverre.

DA EUROPA LEAGUE var klart torsdag kveld sa RBK-direktør Tove Moe Dyrhaug at de seks kampene i grupespillet ville betyr et sted mellom 50 og 90 millioner kroner for Rosenborg. Den skuffende trekningen i Monaco tar dem dessverre til den lave siden av estimatet. For TV-pengene og publikumsinntektene blir mye mindre med et russisk, spansk og makedonsk lag.

Jeg sliter med å se Zenit, Real Sociedad og Vardar fylle kaldte høstkvelder på Lerkendal.

I TILLEGG ER det vanskelige og meget gode motstandere. Man kan alltids håpe Rosenborg finner flyten og rytmen, men det er vanskelig å se Norges beste lag som et av de to beste lagene etter seks kamper. Men læringen er viktig, det er kamper som dette man må lære seg å håndtere for å kunne ta internasjonale steg.

Evner man det kommer det nye muligheter.

Og flere Ajax-kvelder.

STÅLE SOLBAKKEN HAR grunn til å være langt mer fornøyd enn Kåre Ingebrigtsen. Ikke med motstanderne som trekkplaster for et borskjemt publikum i Parken - FCK vil slite med å trekke 20 000 tilskuere til kampene mot russiske Lokomotiv Moskva, moldovske FC Sheriff og tsjekkiske FC Fastav Zlin - men mulighetene til avansement er der. Som forrige sesong, etter tredjeplassen i Champions League-gruppespillet, tok seg til åttendelsfinalen der de tapte for Ajax (2-1, 0-2).

FC KØBENHAVN SPILTE 16 kamper i Europa sist sesong, sels av dem i Champions League. De vant åtte, spilte seks uavgjort og tapte bare to. Derfor var de toppseedet i denne trekningen. Derfor har de også gode muligheter til å gå videre fra gruppe F. For klubbenes erfaring fra nær fortid er ekstremt viktig i Europa.

Rosenborg har litt fra 2015.

FC København er tungt lastet.

Gruppe A: Villarreal - Maccabi Tel-Aviv - Astana - Slavia Praha

Gruppe B: Dynamo Kiev - Young Boys - Partizan - Skenderbeu

Gruppe C: Braga - Ludogorets - Hoffenheim - Basaksehir

Gruppe D: AC Milan - Austria Wien - HNK Rijeka - AEK Aten

Gruppe E: Lyon - Everton - Atalanta - Apollon Limassol

Gruppe F: FC København - Lokomotiv Moskva - Sheriff - Zlin

Gruppe G: Viktoria Plzen - FCSB - Hapoel Beer-Sheva - Lugano

Gruppe H: Arsenal - BATE Borisov - Köln - Crvena Zvezda

Gruppe I: Salzburg - Marseille - Vitoria - Konyaspor

Gruppe J: Athletic Club - Hertha Berlin - Zarya Luhansk - Östersund

Gruppe K: Lazio - Nice - Zulte Waregem - Vitesse

Gruppe L: Zenit - Real Sociedad - Rosenborg - Vardar

Kampene spilles 14. september, 28. september, 19. oktober, 2. november, 23. november og 7. desember.