Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er bare i fotballen du ikke kan si sannheten

Ferguson om utestengelsen på fem kamper.

HISSIG: Sir Alex Ferguson var på beina en rekke ganger i bortekampen mot Chelsea, og greide ikke helt å holde seg i skinnet da han uttalte seg om dommer Martin Atkinson etterpå. I går fikk fem kampers utestengelse - to av dem stammet fra en tidligere betinget dom. Foto: (AP Photo/Tom Hevezi)
HISSIG: Sir Alex Ferguson var på beina en rekke ganger i bortekampen mot Chelsea, og greide ikke helt å holde seg i skinnet da han uttalte seg om dommer Martin Atkinson etterpå. I går fikk fem kampers utestengelse - to av dem stammet fra en tidligere betinget dom. Foto: (AP Photo/Tom Hevezi) Vis mer

(Dagbladet): I tre av de fire siste sesongene er sir Alex Ferguson blitt sendt opp på tribunen av FA for sine utbrudd mot dommere.

Den strengeste straffen kom i går: Fem kampers utestengelse ble konsekvensen av United-managerens uttalelser om Martin Atkinson etter 1-2-tapet mot Chelsea tidligere denne måneden.

Karantenen ble et naturlig tema da Ferguson i dag stilte til pressekonferanse foran helgas kamp mot Bolton. Og skotten legger ikke skjul på at han føler seg urimelig hardt behandlet.

- Det er skuffende. Dette (fotballen) er den eneste bransjen der du ikke kan si sannheten. Men det tilhører fortida nå, sier han ifølge manutd.com.

Fryktet det verste
Ferguson har frist til fredag om han ønsker å anke dommen, men kunne ikke si ja eller nei i dag på om han kommer til å benytte seg av muligheten.

Det er uansett sjelden at FA snur i denne typen saker. I utgangspunktet er det tillatt å kritisere dommerens innsats så lenge man ikke sår tvil om habiliteten.

Ferguson - tydelig opprørt over at David Luiz slapp unna utvisning og Chelsea etterpå fikk en billig straffe - greide ikke helt å holde seg innenfor rammene.

- Det er en stor kamp for begge klubbene og da vil du ha en rettferdig dommer. Jeg må si det, da jeg så hvem som skulle dømme kampen, da fryktet jeg det verste. Det er tungt å svelge, for du vil virkelig ha en sterk dommer i slike kamper, sa Ferguson til MUTV.

Ribbet for forsvarsspillere
Om dommen blir stående må United-manageren blant annet se FA-cupsemifinalen mot Manchester City fra tribuneplass. I praksis spiller det uansett ikke så stor rolle, ettersom han får lov til å være i garderoben både før kampen og i pausen.

Da er han nok vel så bekymret over skadeproblemene i laget, spesielt i den bakre fireren.

Et midtforsvar med Rio Ferdinand og Nemanja Vidic ut sesongen ville definitivt styrket mulighetene for sølvtøy i mai. Men nå risikerer United å måtte klare seg uten Ferdinand resten av våren.

- Rio har vært ute i noen uker nå, og vi ser ikke på situasjonen som kortvarig. Han er ikke tilbake i trening, og vi vil være heldige om vi får ham tilbake i det hele tatt denne sesongen, sier Ferguson.

Ferdinand skadet seg på oppvarmingen før Uniteds første ligatap mot Wolves, og siden den gang er det blitt ytterligere to. I tillegg fikk Vidic en smell på den siste treningen før Marseille-kampen tirsdag, og han er også uaktuell mot Bolton til lørdag.

Situasjonen blir ikke bedre av at både John O'Shea og Rafael måtte gi seg med strekkskader for to dager siden, og at Johnny Evans har vært på skadelista lenge.

Midtforsvaret i helga vil trolig bestå av Chris Smalling og Wes Brown, som på ingen måte var overbevisende mot Marseille eller Liverpool.

- Vi er inne i en tung skadeperiode. For bare noen uker siden var alle forsvarsspillerne våre friske. Heldigvis kan Wes Brown spille både midtstopper og høyreback, og Chris Smalling har vært strålende, sier Ferguson.

SKADETRØBBEL: Rio Ferdinand har stort sett vært skadet de siste sesongene, og bør kanskje være forsiktig med denne typen feiringen når han først er skadefri. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
SKADETRØBBEL: Rio Ferdinand har stort sett vært skadet de siste sesongene, og bør kanskje være forsiktig med denne typen feiringen når han først er skadefri. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling