Det er bare én Keane i VM

Selv om superstjernen Roy Keane dro hjem til Irland i en stormsky, er det fremdeles én Keane igjen i VM. Han heter Robbie og har skutt Irland til åttendedelsfinalen.

Og om du lurer: Nei, Roy og Robbie er ikke i familie.

Med sine to mål er Robbie Keane Irlands toppscorer så langt i VM. Det varmer godt etter en tung sesong med nærmest fast plass på benken i Leeds. Da har tanken på spill for landslaget hjulpet på.

- Tilliten fra Mick McCarthy hjalp meg definitivt gjennom motgangen i Leeds. Jeg ønsket alltid å betale ham tilbake for tilliten når vi kom til VM, sier Robbie.

Viktig scoring

Og det har han gjort til fulle. På tross av sin unge alder har «Baby Irish» stått fram som en av Irlands mest framtredende spillere i VM. Han scoret den viktige utlikningen som sørget for ett poeng mot Tyskland, og åpnet scoringsballet i 3- 0-kampen mot Saudi-Arabia.

Kanskje kan ett av de målene hjelpe Robbie til å oppfylle en drøm han har.

- Jeg glemmer aldri Rob Houghtons lobb mot Italia i 1994. Forhåpentligvis vil noen om mange år stå her og si «Jeg husker Robbie Keanes mål mot den og den» også, sier Robbie.

Stjerneskudd

Mål har det allerede blitt mange av for 21-åringen. Han var et stjerneskudd i Wolverhampton der han debuterte som 17-åring, men Wolves måtte til slutt gi slipp på stortalentet. Coventry betalte £ 6 millioner for dublineren i 99, og gjorde ham til en av Storbritannias dyreste tenåringer. Karrieren på Highfield Road ble imidlertid ikke lang, for sesongen etter satte Robbie kursen mot Italia og Inter Milan. Et trenerskifte og innkjøp av flere stjernespisser førte til at det bare ble fire kamper i italiensk serie A på Robbie, og flere engelske klubber begynte å vise interesse. Selv er Robbie glad for tida i Italia.

Ønsket seg Leeds

- Å trene med store spillere hver dag, uke etter uke, under en av de beste managerne jeg noensinne har møtt i Marcello Lippi, var en fantastisk opplevelse for meg personlig, sier Robbie som selv ønsket seg til Leeds når returen til England var et faktum. Der er han forberedt på å prøve å kjempe seg til en plass på laget. Da er det neppe en ulempe å vise seg fram i den grønne landslagsdrakta i VM.

GLAD NÅ: Med to mål har Robbie Keane stått fram som den mest framtredende irske spilleren i årets VM. Og han feirer med stil.