ÉN TING: De spanske fotballherrene er kjent for sitt ballbesittende spill. For Nederland-sjef Louis van Gaal er det ingen tvil om hvilken kampplan han må legge før fredagens VM-kamp. Foto: EPA / Koen van Weel / NTB Scanpix
ÉN TING: De spanske fotballherrene er kjent for sitt ballbesittende spill. For Nederland-sjef Louis van Gaal er det ingen tvil om hvilken kampplan han må legge før fredagens VM-kamp. Foto: EPA / Koen van Weel / NTB ScanpixVis mer

- Det er bare én måte å stoppe spanjolene på

Van Gaal og mannskapet proppfulle av selvtillit.

De spanske fotballherrene er kjent for sitt ballbesittende spill. For Nederland-sjef Louis van Gaal er det ingen tvil om hvilken kampplan han må legge før fredagens VM-kamp.

Spanjolene har befestet sin posisjon som et av de beste fotballagene i verden ved flere anledninger.

Men Louis van Gaal og Nederland har langt fra gitt opp håpet om en seier i fredagens VM-møte. De vet akkurat hvordan de skal stoppe Spania.

- Det er bare én måte å stoppe spanjolene på. Du må forsvare deg på en veldig kompakt måte. Når du får ballen, må du holde tempoet oppe i spillet og angripe hurtig. Det er ikke lett, for Spania forsvarer seg også godt, sier van Gaal.

De oransje kommer proppfulle av selvtillit til Salvador. Kun 1 av 13 landskamper det siste året har endt med tap: 0-2 for Frankrike i mars. Blant andre Tyrkia, Ghana og Kina er blitt slått på veien mot VM.

- Jeg har sterk tro på at vi kan få til noe spesielt, selv om man må være oppmerksom på at Spania er blant de aller beste i fotball, sier Nederland-sjefen.

Farlig trio Fremst i det kontringshissige Nederland-laget stiller trioen Wesley Sneijder, Arjen Robben og Robin van Persie, som under van Gaal har fått en «ny vår».

Det er navn som spanjolene vet kan skape farligheter.

- De har spillere med god erfaring i angrepet. De vil ligge bakpå, for så å gå for hurtige kontringer. Vi vet at Spania kommer til å holde mest på ballen, sier midtbanespiller Xavi.

Selv om det bor mye kvalitet i det nederlandske angrepet, er ikke Spania-sjef Vicente del Bosque nervøs.

- Vi har et lag med både erfaring og unge spillere. Vi er ikke redde for noen ting, sier han.

Spania og Nederland spiller i VM-gruppe B. De to møtes i Salvador fredag kveld. De to øvrige lagene i gruppen, Chile og Australia, spiller natt til lørdag.

(NTB)