- Det er bare én måte å stoppe spanjolene på

Van Gaal og mannskapet proppfulle av selvtillit.

ÉN TING: De spanske fotballherrene er kjent for sitt ballbesittende spill. For Nederland-sjef Louis van Gaal er det ingen tvil om hvilken kampplan han må legge før fredagens VM-kamp. Foto: EPA / Koen van Weel / NTB Scanpix
ÉN TING: De spanske fotballherrene er kjent for sitt ballbesittende spill. For Nederland-sjef Louis van Gaal er det ingen tvil om hvilken kampplan han må legge før fredagens VM-kamp. Foto: EPA / Koen van Weel / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De spanske fotballherrene er kjent for sitt ballbesittende spill. For Nederland-sjef Louis van Gaal er det ingen tvil om hvilken kampplan han må legge før fredagens VM-kamp.

Spanjolene har befestet sin posisjon som et av de beste fotballagene i verden ved flere anledninger.

Men Louis van Gaal og Nederland har langt fra gitt opp håpet om en seier i fredagens VM-møte. De vet akkurat hvordan de skal stoppe Spania.

- Det er bare én måte å stoppe spanjolene på. Du må forsvare deg på en veldig kompakt måte. Når du får ballen, må du holde tempoet oppe i spillet og angripe hurtig. Det er ikke lett, for Spania forsvarer seg også godt, sier van Gaal.

De oransje kommer proppfulle av selvtillit til Salvador. Kun 1 av 13 landskamper det siste året har endt med tap: 0-2 for Frankrike i mars. Blant andre Tyrkia, Ghana og Kina er blitt slått på veien mot VM.

- Jeg har sterk tro på at vi kan få til noe spesielt, selv om man må være oppmerksom på at Spania er blant de aller beste i fotball, sier Nederland-sjefen.

Farlig trio Fremst i det kontringshissige Nederland-laget stiller trioen Wesley Sneijder, Arjen Robben og Robin van Persie, som under van Gaal har fått en «ny vår».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer