Sesongstart langrenn:

Det er bare Norge som får til noe sånt

En sport å være stolt av.

STORT: To reserver rett på seierspallen. Bedre kan ikke Pål Golberg, Johannes Høsflot Klæbo og norsk langrenn vise seg.
FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
STORT: To reserver rett på seierspallen. Bedre kan ikke Pål Golberg, Johannes Høsflot Klæbo og norsk langrenn vise seg. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORLEDEN forsikret den norske langrennsjefen Torbjørn Skogstad at alle løperne og hjelperne hans dro ydmyke til sesongstart i Finland. Det var et riktig utgangspunkt for en skinasjonan som har dominert sporten i åresvis; bare for å rote vekk all den gode følelsen gjennom en sommer og høst utenfor sporet der alt som kunne gå galt, tilsynelatende gikk enda litt verre.

Nå er sesongen i gang, og da blir bildet fort annerledes. Noe av det triste viste seg å ikke være fullt så ille, og det beste i norsk og internasjonalt langrenn framstår like solid.

DET mest overraskende i denne verdenscupåpningen var kanskje publikumsoppslutningen i Kuusamo. Langrenn i Finland har ikke vært noe tilskuermagnet siden dopskandalen i Lathi 2001. Der dopingfunn, medisineringsdebatt og en påstått skandale i sportens desidert sterkeste nasjon, underveis i elendigheten ble vurdert som totalt ødeleggende for interessen, har det foreløpig blitt motsatt:

  • Sjelden har langrennstoff vært mer lest i de nordiske mediene.

Slik oppmerksomhet rundt dopfunn og medisinering hadde vært som å pisse i buksa for å holde varmen, hvis den beske kritikken mot norsk langrenn hadde vært gjennomgående sann. Foreløpig er det lite som tyder på akkurat det, og dermed kan uenighetene om astmamedisineringen i stedet bli en bra mulighet for flere enn oss til å se selvkritisk på sin egen toppidrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer