Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er bare Petter jeg frykter, og han slipper jeg

Gjerdalen om hvorfor Norge slipper å holde pusten i morgen.

STORT PRESS: Tord Asle Gjerdalen har forståelse for at folk snakker ekstra om tredjeetappen på det norske stafettlaget. Men han forsikrer at han er i kjempeform - og at det skal bli fryktelig vanskelig å gå fram ham i morgen. 
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
STORT PRESS: Tord Asle Gjerdalen har forståelse for at folk snakker ekstra om tredjeetappen på det norske stafettlaget. Men han forsikrer at han er i kjempeform - og at det skal bli fryktelig vanskelig å gå fram ham i morgen. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tord Asle Gjerdalen har nok aldri vært mer omsvervet på et pressetreff enn han var i dag.

I flere måneder har det vært pratet om hvem som skal gå tredjeetappen for Norge i VM. Og først i dag ble spenningen utløst.

At Gjerdalen er pekt ut som lagets svake punkt - det hviskes til og med om at potensielle medaljekandidater vil sette sine sterkeste kort på tredjeetappen for å riste av seg Norge - bryr han seg lite om.

Gjerdalen frykter nemlig bare én mann i den formen han er for øyeblikket. Og han går heldigvis på samme lag i morgen.

- Det er bare Petters rykk jeg frykter ordentlig. Det slipper jeg å bekymre meg for denne gangen, sier han.

Dette er Gjerdalens styrker
Gjerdalen dokumenterte betryggende form under fellesstarten med skibytte sist søndag, og ut på sisterunden var det han som satte fart fremst i feltet i jakten på kanadiske Alex Harvey. I mål var han 13 sekunder bak Petter Northug.

Selv føler han at formen er så bra at han ikke bare er i stand til å henge på konkurrentene - men også tette en luke om det skulle være nødvendig.

- Ja, det føler jeg nå. Jeg er klar for det som måtte komme i den formen jeg er nå, sier han til Dagbladet.

- Trener Djupvik ramset opp noen grunner til at du ble valgt. Kan du selv si hvorfor du mener du er rett mann for tredjeetappen i morgen?

- Det er mange grunner til at jeg kan gå den etappen. Jeg er god til å skøyte, god til å henge, god til å jage og kan gå taktisk smart. Men alle de tingene har også Sjur (Røthe). Ser du på egenskapene våre er de veldig, veldig like. Det er det som har gjort valget så vanskelig.

Ikke bekymret for Northug
Gjerdalen ser for seg at han kommer til å møte Anders Södergren på sin etappe. Södergren har nesten alltid vært en pålitelig mann for svenskene, men har ikke imponert denne sesongen.

- Jeg har gått mot Anders mange ganger før. Han er en snill og fin fyr, som har veldig stor kapasitet. Det blir et høyt tempo hele veien, og ikke noe lureløp hvis jeg går sammen med ham.

- Hvis Hellner og Northug går sammen ut på sisteetappen - hva skjer da?

- Da er jeg ikke redd. Da veit jeg at Petter tar Hellner ganske greit. Ja,ja,ja, sier han.

Om det er en viss usikkerhet knyttet rundt Gjerdalen, føler de fleste seg mer trygge på at Martin Johnsrud Sundby kommer til å gjøre en solid jobb på sin klassisketappe, enten det blir den første eller andre.

Han tror uansett ikke nordmenn trenger å holde pusten med tanke på tredjeetappen.

- Vi så på duathlon at Tord er i storform. Han gjorde en kjempejobb ut på sisterunden, gikk inn Harvey og dro Petter fram i feltet. De fleste ble skrem av farten han satte opp på sisterunden. Så ja, vi er ganske trygge på Tord, sier Sundby til Dagbladet.