- Det er bare Petter jeg frykter, og han slipper jeg

Gjerdalen om hvorfor Norge slipper å holde pusten i morgen.

STORT PRESS: Tord Asle Gjerdalen har forståelse for at folk snakker ekstra om tredjeetappen på det norske stafettlaget. Men han forsikrer at han er i kjempeform - og at det skal bli fryktelig vanskelig å gå fram ham i morgen. 
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
STORT PRESS: Tord Asle Gjerdalen har forståelse for at folk snakker ekstra om tredjeetappen på det norske stafettlaget. Men han forsikrer at han er i kjempeform - og at det skal bli fryktelig vanskelig å gå fram ham i morgen. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tord Asle Gjerdalen har nok aldri vært mer omsvervet på et pressetreff enn han var i dag.

I flere måneder har det vært pratet om hvem som skal gå tredjeetappen for Norge i VM. Og først i dag ble spenningen utløst.

At Gjerdalen er pekt ut som lagets svake punkt - det hviskes til og med om at potensielle medaljekandidater vil sette sine sterkeste kort på tredjeetappen for å riste av seg Norge - bryr han seg lite om.

Gjerdalen frykter nemlig bare én mann i den formen han er for øyeblikket. Og han går heldigvis på samme lag i morgen.

- Det er bare Petters rykk jeg frykter ordentlig. Det slipper jeg å bekymre meg for denne gangen, sier han.

Dette er Gjerdalens styrker Gjerdalen dokumenterte betryggende form under fellesstarten med skibytte sist søndag, og ut på sisterunden var det han som satte fart fremst i feltet i jakten på kanadiske Alex Harvey. I mål var han 13 sekunder bak Petter Northug.

Selv føler han at formen er så bra at han ikke bare er i stand til å henge på konkurrentene - men også tette en luke om det skulle være nødvendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer