- Det er bare tapere som trenger idrettspsykologer

Svensk forundring over fire psykologer i den norske OL-troppen.

BRUKER IDRETTSPSYKOLOG: Marit Bjørgen har trukket fram samarbeidet med idrettspsykolog Brit Tajet-Foxel som en viktig årsak til at hun har prestert på et høyt nivå denne sesongen. Men der Norge tar med seg fire psykologer til OL, tar svenskene med seg null. Noe som vekker stor oppsikt i nabolandet. 

Foto: Arnt E. Folvik
BRUKER IDRETTSPSYKOLOG: Marit Bjørgen har trukket fram samarbeidet med idrettspsykolog Brit Tajet-Foxel som en viktig årsak til at hun har prestert på et høyt nivå denne sesongen. Men der Norge tar med seg fire psykologer til OL, tar svenskene med seg null. Noe som vekker stor oppsikt i nabolandet. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det holder ikke å bare være topp fysisk forberedt om man skal ta medalje i OL - den mentale biten må også være på plass. Av den grunn har Olympiatoppen tatt med seg hele fire idrettspsykologer til Vancouver, som når som helst står til disposisjon for utøverne om de skulle trenge det.

Marit Bjørgen har for eksempel hatt stort utbytte av sitt samarbeid med Brit Tajet-Foxel denne sesongen.

Til sammenligning har ikke Sverige med seg en eneste psykolog i sin OL-tropp. Uten at det er noen misunnelse å spore i den svenske leiren, ifølge Aftonbladet.- Psykolog? Nei, jeg går på ski. Jeg tror det er viktig at det er god stemning i laget, en psykolog kan man bruke om man har et problem, sier langrennshåpet Marcus Hellner, som tilsynelatende ikke har tatt psykisk skade av de mange tapte duellene mot vår egen Petter Northug.

- Svake ledereSvenskene føler trenerne og lederne rundt laget er mer enn tilstrekkelig som mental støtte. Veteran Anders Södergren har sin teori om det norske behovet for fire idrettspsykologer: Brit Tajet-Foxel, Anne Marte Pensgaard, Frank Abrahamsen og Nikolas Lemyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer