OVERLEGNE: Da Russland (til venstre) og Italia (til høyre) så Northug få luke, ga de opp gullet og gikk for sølvmedaljen. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OVERLEGNE: Da Russland (til venstre) og Italia (til høyre) så Northug få luke, ga de opp gullet og gikk for sølvmedaljen. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Det er bare til å gratulere. Petter kunne drikke kaffe, ta flagget og leke

Suverene nordmenn hyllet.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Det norske gullaget med Petter Northug og Finn Hågen Krogh gjorde som damene.

De overrasket konkurrentene tidlig i finalen. Sverige, Italia, Russland og de andre nasjonene var sjanseløse på å følge duoen.

- Da Northug rykket på den første etappen vår, visste jeg at vi bare kjempet om sølvmedaljen, sier Italias ankermann Federico Pellegrino på pressekonferansen etter rennet.

Den resignasjonen delte Pellegrino med Russlands Nikita Kriukov.

- Etter første veksling var Northug først og sterk. Det var åpenbart at vi ikke hadde en sjanse på gullet, forklarer russeren.

- Til slutt var vi bare fem sekunder bak Petter, men det er bare til å gratulere Norge, de var det klart beste laget.

- Petter kunne jo drikke kaffe, ta flagget og leke på den siste etappen om han hadde hatt lyst, gliser Kriukov.

Selv var den norske duoen lettet over å sikre gullet. Forrige gang herrene vant lagsprinten i et mesterskap var i Vancouver-OL i 2010.

- Vi hadde en dårlig lagsprint i 2013, så det føles godt å ta VM-gull på øvelsen for første gang, forklarer Northug.

- Jeg kjente på presset før start. Petter er en veldig stor utøver, og det følger mye presse med ham. Jeg hadde vært fornøyd med sølv og bronse, men det hadde nok ikke Petter. Så jeg måtte gi han gullet, sier Krogh.