Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er bedre å bli trakassert enn oversett

Øvrebø om at Mourinho bruker ham som skrekkeksempel.

MOURINHO MENER BARCA HAR DÅRLIG HUKOMMELSE: Tom Henning Øvrebø overså et par opplagte straffespark til Chelsea i fjorårets semifinale i Champions League, som bidro til at Barcelona gikk til finalen. I går var det Barcelonas tur til å føle seg snytt - noe Mourinho følte ble hyklersk etter Øvrebøs innsats i fjor. Foto:   EPA/DANIEL HAMBURY ALTERNATIVE CROP EPA
MOURINHO MENER BARCA HAR DÅRLIG HUKOMMELSE: Tom Henning Øvrebø overså et par opplagte straffespark til Chelsea i fjorårets semifinale i Champions League, som bidro til at Barcelona gikk til finalen. I går var det Barcelonas tur til å føle seg snytt - noe Mourinho følte ble hyklersk etter Øvrebøs innsats i fjor. Foto: EPA/DANIEL HAMBURY ALTERNATIVE CROP EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det er 349 dager siden Tom Henning Øvrebø gjorde seg til den mest jagede mannen på Stamford Brigde.

Men selv om kampen for lengst er et tilbakelagt kapittel for den norske dommeren, er det mange som ikke har glemt.

Én av dem er Inter-manager José Mourinho.

Etter gårsdagens 3-1-seier i den første av to semifinaler mot Barcelona ble nordmannen et tema etter kampslutt, uten at han på noen som helst måte var involvert.

Det skjedde etter at Mourinho lot seg hisse opp av katalanernes hakking på dommer Olegário Benquerenca - som for øvrig også er fra Portugal.

- Har ikke god hukommelse
Kamplederen godkjente en Inter-scoring som skulle vært annullert for offside, og ga Daniel Alves gult kort for filming i stedet for straffe på stillingen 3-1.

Etterpå var Mourinho nådeløs mot det han oppfattet som hyklerske Barcelona-klager - i lys av hjelpen de fikk av Tom Henning Øvrebø i fjorårets semifinale.

- Det er synd og skam. For et år siden gråt Chelsea over dommerens innsats, mens Barcelona lo. De to fordi han (Øvrebø) nektet mine Chelsea-gutter deres rettmessige finaleplass, sa han ifølge BBC.

I et TV-intervju med Rai Sport etter kampen, gjengitt av ESPN, brukte Mourinho formuleringen «historisk dårlig» om Øvrebøs dommerinnsats, og beskyldte Barcelona for å ha korttidsminne.

- Jeg ønsker å si noe om Barcelona-spillerne, som bør opptre som mestere også når de taper. De burde innrømme at Inter var bedre. I stedet angrep de dommeren i tunnelen, men har de allerede glemt Øvrebø fra i fjor? De har ikke spesielt god hukommelse, mente Mourinho.

ENGASJERT: Men José Mourinho slapp i hvert fall straff for å gå utenfor sin tekniske sone.... Foto:  EPA/DANIEL DAL ZENNARO
ENGASJERT: Men José Mourinho slapp i hvert fall straff for å gå utenfor sin tekniske sone.... Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer

Goal.com viderebringer også rapporter om at Mourinho skal ha minnet Xavi om en viss norsk dommer i spillertunnelen.

- Noe jeg må leve med resten av karrieren
Tom Henning Øvrebø begynner å bli vant med at store fotballpersonligheter omtaler ham i negative ordelag. I februar tok sir Alex Ferguson til orde for at Uefa bør fjerne ham fra Champions League, og nå er det altså Mourinho som betegner fjorårets innsats som «historisk dårlig».

Likevel begynner Nordstrand-dommeren å humre da Dagbladet forteller ham at han ble et tema etter gårsdagens storkamp.

- Jeg regner med at semifinalen i fjor er noe jeg må leve med resten av min aktive dommerkarriere og kanskje også etter den tid, men for min del er det helt uproblematisk at spillere og trenere fortsatt snakker om den kampen.

Om Mourinhos karakteristikk har han følgende kommentar:

- Det er bedre å bli trakassert enn oversett, er det ikke det de sier? sier han med glimt i øyet.

- Er det likevel sårt om det er den ene kampen du vil bli husket for?

- Jeg går ikke rundt og tenker på ettermælet mitt. Men sånne type kamper er noe du blir husket for.

Tror ikke Uefa påvirkes
I juni gjør Uefa sin neste rangering av dommerne, og da får Øvrebø også svaret på om han får dømme Champions League neste sesong. Han er ikke redd for at kommentarene til folk som Ferguson og Mourinho skal påvirke Uefa i valget deres.

- Det er vanskelig å si, men jeg velger å tro at Uefa legger faglige vurderinger til grunn og ikke bryr seg om alle uttalelsene trenere kommer med. I så fall skal de fort få et problem med å skaffe nok dommere, sier han til Dagbladet.

MISFORNØYD: Seydou Keita og resten av Barcelona var svært misfornøyd med innsatsen til den portugisiske dommeren. Foto: SCANPIX
MISFORNØYD: Seydou Keita og resten av Barcelona var svært misfornøyd med innsatsen til den portugisiske dommeren. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!