Fin Europa league-trekning for Rosenborg

Det er bedre å gå videre enn å møte Manchester United

Sporting Lisboa, PSV Eindhoven og LASK Linz er ikke det Rosenborg drømte om. Men det er vanskelig å se hvordan trekningen kunne blitt bedre.

LAGET ALLE DRØMTE OM: Tidligere Chelsea-spiller Ashley Cole trakk Manchester United som siste lag fra seedingsnivå én. Han trakk ikke Rosen borg i samme gruppe som Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Men Rosenborg fikk en gruppe de kan gå videre fra. Det er mye viktigere. Foto: Daniel Cole, AP
LAGET ALLE DRØMTE OM: Tidligere Chelsea-spiller Ashley Cole trakk Manchester United som siste lag fra seedingsnivå én. Han trakk ikke Rosen borg i samme gruppe som Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Men Rosenborg fikk en gruppe de kan gå videre fra. Det er mye viktigere. Foto: Daniel Cole, AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER UNITED VAR av alle økonomiske årsaker den store drømmen, men med fasiten i hånd er trekningen slik den ble, bedre for Rosenborgs sportslige ambisjoner.

Med Sporting fra Portugal, PSV fra Nederland og LASK fra Østerrike vil Europa League handle om å vinne kamper og gå videre til 16-delsfinalen i februar.

Med Manchester United (eller Arsenal) i to kamper ville det meste handlet om alt mulig annet.

DET VIKTIGSTE ER selvfølgelig å ta nivået, vinne fotballkamper og gjennom tre hjemmekamper og tre bortekamper fra 19. september til 12. desember samle nok poeng til å gå videre fra gruppespillet.

For fire år siden klarte Molde det i gruppe med Ajax, Celtic og Fehnerbace.

I fjor var Sarpsborg en god bortekamp i desember fra å gå videre fra en gruppe med Besiktas, Malmö og Genk.

Og slik gruppe D ser ut må også cupspillet for de 32 siste lagene være Rosenborgs definerte mål.

To lag skal videre fra hver gruppe.

Det er ingen grunn til å legge lista lavere.

SPORTING LISBOA, MED Bruno Fernandes (25) – spilleren som gjennom sommeren ble linket kraftig til Manchester United – vil være favoritter mot Rosenborg, både hjemme og borte. Prislappen på Fernandes er et sted mellom fem og seks hundre millioner norske kroner. Det er mye mer enn verdien på hele Rosenborgs spillerstall. Men Fernandes er bare én dyr mann i et crazy og oppblåst marked, Rosenborg er et konkurransedyktig fotballag når de treffer sitt høyeste nivå i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer