<strong>LAGET ALLE DRØMTE OM:</strong> Tidligere Chelsea-spiller Ashley Cole trakk Manchester United som siste lag fra seedingsnivå én. Han trakk ikke Rosen borg i samme gruppe som Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Men Rosenborg fikk en gruppe de kan gå videre fra. Det er mye viktigere. Foto: Daniel Cole, AP
LAGET ALLE DRØMTE OM: Tidligere Chelsea-spiller Ashley Cole trakk Manchester United som siste lag fra seedingsnivå én. Han trakk ikke Rosen borg i samme gruppe som Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Men Rosenborg fikk en gruppe de kan gå videre fra. Det er mye viktigere. Foto: Daniel Cole, AP Vis mer

Fin Europa league-trekning for Rosenborg

Det er bedre å gå videre enn å møte Manchester United

Sporting Lisboa, PSV Eindhoven og LASK Linz er ikke det Rosenborg drømte om. Men det er vanskelig å se hvordan trekningen kunne blitt bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER UNITED VAR av alle økonomiske årsaker den store drømmen, men med fasiten i hånd er trekningen slik den ble, bedre for Rosenborgs sportslige ambisjoner.

Med Sporting fra Portugal, PSV fra Nederland og LASK fra Østerrike vil Europa League handle om å vinne kamper og gå videre til 16-delsfinalen i februar.

Med Manchester United (eller Arsenal) i to kamper ville det meste handlet om alt mulig annet.

DET VIKTIGSTE ER selvfølgelig å ta nivået, vinne fotballkamper og gjennom tre hjemmekamper og tre bortekamper fra 19. september til 12. desember samle nok poeng til å gå videre fra gruppespillet.

For fire år siden klarte Molde det i gruppe med Ajax, Celtic og Fehnerbace.

I fjor var Sarpsborg en god bortekamp i desember fra å gå videre fra en gruppe med Besiktas, Malmö og Genk.

Og slik gruppe D ser ut må også cupspillet for de 32 siste lagene være Rosenborgs definerte mål.

To lag skal videre fra hver gruppe.

Det er ingen grunn til å legge lista lavere.

SPORTING LISBOA, MED Bruno Fernandes (25) – spilleren som gjennom sommeren ble linket kraftig til Manchester United – vil være favoritter mot Rosenborg, både hjemme og borte. Prislappen på Fernandes er et sted mellom fem og seks hundre millioner norske kroner. Det er mye mer enn verdien på hele Rosenborgs spillerstall. Men Fernandes er bare én dyr mann i et crazy og oppblåst marked, Rosenborg er et konkurransedyktig fotballag når de treffer sitt høyeste nivå i Europa.

Alt mot Sporting vil være en bonus.

Men det er fullt mulig å ta poeng.

PSV OG LASK er Rosenborgs vei til sluttspillet i februar 2020. Haugesund tapte 0–1 hjemme og spilte 0–0 i Eindhoven på nederlendernes vei til gruppe D.

Det muliggjør mye for Eirik Horneland og RBK.

LASK ER PER dato nummer to bak Red Bull Salzburg i den østerrikske ligaen. Fordi ligaen ikke er all verden muliggjør det enda mer. Og derfor tror jeg de som driver med sport i Rosenborg er mer fornøyd enn de som driver butikken.

Men som Nils Arne Eggen alltid sa, pengene kommer ikke av seg selv.

De kommer av resultatene du oppnår med god fotball.

MED MOLDE I Europa League ville det vært 16,66 prosent sjanse for å få Manchester United til Norge. Med Rosenborg alene var det halvparten. Altså veldig lite. En tolvtedels sjanse er ikke mye å basere seg på. Men Partizan Beograd trakk vinnerloddet og kom ut på topp, laget som ga seg selv en mulighet gjennom å spille 1–1 mot Molde på Aker Stadion et snaut døgn før treningen i Monaco.

Men andre ord, hadde Molde vunnet ville ...........

Det er i hvert fall en tanke for dem som ønsker å plage seg selv.

TOVE MOE DYRHAUG og Rosenborg må gjøre en god, offensiv og velpriset salgskampanje for å trekke pluss 10 000 tilskuere til hjemmekampene i Europa League. Historien viser dessverre det.

Det handler ikke om at Sporting Lisboa, PSV Eindhoven og Lask Linz ikke er gode og verdige motstandere.

Det handler om at motstanderne i gruppe D ikke er i kategorien Manchester United, Arsenal, Roma, Sevilla og gjerne også Wolverhampton.

Men en god start som åpner døra for videre spill vinteren 2020 kan også trekke folk til Lerkendal.

Det er de supporterne Rosenborg og norsk fotball virkelig trenger.

I hvert fall mer enn de som bare er villige til å gå på kamp om store engelske lag kommer på besøk.

Fordi de gjerne holder med dem også.

  • Kampdagene i Europa League er 19 september, 3. oktober, 24. oktober, 7. november, 28. november og 12 desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer